Jump to content

chce sprzedac, ale nie wiem jak :/

Recommended Posts

Posted

witam,

jakiś czas temu kupiłem www.EuroBasketPoland2009.eu i www.EuroBasketPoland2009.pl w domeny.pl i chce je sprzedać, tylko nie wiem jak. co jest mi potrzebne? skąd to wziąć? i co z tym zrobić?

w tym roku będą mistrzostwa europy w koszykówkę w Polsce, myślę że domeny są ciekawe.

sprzedam za zwrot kosztów.

Posted
witam,

jakiś czas temu kupiłem www.EuroBasketPoland2009.eu i www.EuroBasketPoland2009.pl w domeny.pl i chce je sprzedać, tylko nie wiem jak. co jest mi potrzebne? skąd to wziąć? i co z tym zrobić?

w tym roku będą mistrzostwa europy w koszykówkę w Polsce, myślę że domeny są ciekawe.

sprzedam za zwrot kosztów.

Zarejestrowałeś te domeny w domeny.pl

Dla własnego dobra, przewertuj raz jeszcze (a jeśli tego w ogóle nie zrobiłeś wcześniej - tym bardziej przeglądnij ...) Regulamin rejestracji domen w tej firmie.

Ten "zwrot kosztów", o którym powyżej wspomniałeś, wcale nie musi być równy cenie, za jaką zarejestrowałeś ww. domeny w tej firmie ...

Posted (edited)

Na pewno potrzebny jest:

1. kupiec, który wyłoży na domenę więcej niż koszt rejestracji,

2. kod authinfo lub dokument cesji, żeby domenę na niego przepisać lub przetransferować,

Z pierwszym może być ciężko, bo domeny są raczej słabe.

Z drugim może być nawet ciężej, bo za transfer z domeny.pl się dopłaca za zerwanie umowy lojalnościowej, a nikt, kto kojarzy praktyki tej firmy nie zgodzi się raczej na podpisanie cesji wewnętrznej w tej firmie. ;)

Edited by thomaso
Posted

Niestety najprawdopodobniej nie sprzedasz tych domen i po roku spadną. Do mistrzostw coraz bliżej, a nadal informacji w mediach o tej imprezie niewiele...

Posted
Niestety najprawdopodobniej nie sprzedasz tych domen i po roku spadną. Do mistrzostw coraz bliżej, a nadal informacji w mediach o tej imprezie niewiele...

Faktycznie, więcej słyszę o Gortacie niż o zbliżających się mistrzostwach. Jeśli o nich słyszę to również w kontekście Gortata.

Sama domena zbyt długa i mało konkurencyjna.