Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mi cos takiego, tak samo jak cala branzy windykacjyjna, sie nie podoba - spotkalem juz za duze chamow!

Np. znajde dane twojej firme w ksiazke telefoniczne (albo w sieci), wystawie FV za 1000 zl, potem wysylam wysłania do zaplaty - ktore zignorujesz bo ogolne nie znasz mnie (moja firma), i potem dopisuje Ciebie/twoja firma do takiego rejestru???

Edited by seomi
Posted
Mi cos takiego, tak samo jak cala branzy windykacjyjna, sie nie podoba - spotkalem juz za duze chamow!

Tez uwazam ze to jedno wielkie g...

Dostajesz wezwanie i musisz placic niezaleznie czy chcesz czy nie. Inaczej wpisza Cie do bazy i d... zbita. Nawet jak masz racje to lepiej zaplacic i dopiero pozniej sie dochodzic. Uwazam ze 1 strona ma za duzo praw w stosunku do drugiej. Mielismy przyklad z domeny.pl straszacych ludzi wpisem do krd.

Posted

Umberto widać że nie wiesz co jest KRUK S.A.Jak już się dowiesz to szybko edytuj ostatni post ;)

Jeśli ktoś wpisze dane,które nie zgadzają się ze stanem faktycznym to można grubo polecieć z takim delikwentem.Nie żyjemy w czasach samowolki gospodarczej.

Posted
... straszacych ludzi wpisem do krd.

A mi nie podoba się KRD ( posiadający tzw. Certyfikat Rzetelności ) , który zdefiniował swą misję

Misją Krajowego Rejestru Długów jest ochrona polskich przedsiębiorców przed niesolidnymi kontrahentami oraz świadczenie usług w oparciu o światowe standardy
a wg znanego mi przypadku i wg posiadanej wiedzy nie upomnieli nawet swojego klienta, umywając ręce w przypadku zgłoszenia skargi mimo, iż ten jednostronnie i nieuczciwie zawyżył opłaty przedsiębiorcy, kilkukrotnie łamiąc przy okazji ustalony przez KRD regulamin.
Posted
A mi nie podoba się KRD ( posiadający tzw. Certyfikat Rzetelności ) , który zdefiniował swą misję a wg znanego mi przypadku i wg posiadanej wiedzy nie upomnieli nawet swojego klienta, umywając ręce w przypadku zgłoszenia skargi mimo, iż ten jednostronnie i nieuczciwie zawyżył opłaty przedsiębiorcy, kilkukrotnie łamiąc przy okazji ustalony przez KRD regulamin.

Na tym to wlasnie wszystko polega. Plac bo wpiszemy Cie do bazy.

Pisalem juz ze jest to g... warte.

Strony tutaj sa nierowno traktowane. Jakas firemka wpisze Kowalskiego do bazy bez zadnych problemow a Kowalski musi sie dopiero sadzic jesli wpis okaze sie bezpodstawny lub dzieki niemu poniesie jakies straty. Jak dla mnie jedna strona ma pozycje BARDZO dominujaca. Zbesztasz jakas panienke to celowo wpisze Cie do takiej bazy i co jej zrobisz? Oczywiscie mozesz sie sadzic tylko, ze ona nie musiala sie sadzic aby Cie tam wpisac. ;)