Jump to content

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeśli dojdzie do finalizacji za 250k to będę w szoku. temat wielokrotnie poruszany na forum i wszystko wskazuje na ustawkę chociaż nie mi to oceniać, bo dowodów nie ma - tylko przypuszczenia.

co do kwoty 500k to jest to wg mnie niemożliwe...

Posted

Allekcjoner licytował tez kurnik.pl za 44mln, ja uważam że ten gość sobie jaja robi.

co do kwoty 500k myślę ze allegrowiecze Cie zawiodą

Posted
Allekcjoner licytował tez kurnik.pl za 44mln, ja uważam że ten gość sobie jaja robi.

co do kwoty 500k myślę ze allegrowiecze Cie zawiodą

gość ma fantazje... ale nie takie pieniądze.

Posted (edited)
Niedługo kończy się aukcja domeny online.pl i myślę, że jest warta osobnego tematu. Za ile zostanie sprzedana? Stawiam na 500000, żeby podniecić licytujących. ;)

http://www.allegro.pl/item699892660_online...szystkiego.html

Na 500 tyś. nie liczyłbym, mam wrażenie, że już nikt do aukcji się nie dołączy ( Allekcjonera BIS nie biorę pod uwagę ;) ) i chyba "odwołanie" ofert wisi w powietrzu tuż przed zakończeniem aukcji.

Edited by mdi
Posted

No to jak obstawiamy to ja stawiam, że aukcja zakończy się z ofertami na kwocie 250k zł, a Allekcjoner będzie miał "Houston we have a problem"... ;)

Posted
No to jak obstawiamy to ja stawiam, że aukcja zakończy się z ofertami na kwocie 250k zł, a Allekcjoner będzie miał "Houston we have a problem"... ;)

Taki scenariusz jest możliwy. Sprzedawca nie ma obowiązku wycofywania ofert a już kiedyś sąd udowodnił, że transakcja na Allegro jest prawomocną umową kupna/sprzedaży.

Posted
Brał również udział w tym czymś z kurnikiem ;-)

Dobrze, że nie nazwałeś tego aukcją. ;)

A kolega jak z forum to może ma takie pieniądze zachomikowane w skarpecie. ;)

Posted
Dobrze, że nie nazwałeś tego aukcją. ;)

A kolega jak z forum to może ma takie pieniądze zachomikowane w skarpecie. ;)

A który to?? No który?? ;)

Posted (edited)
A który to?? No który?? ;)

Pewnie nikt się nie przyzna, ja bym się nie przyznał, gdybym mógł lekką ręką wydać tyle pieniądza. Pieniądze czasem lubią ciszę.

Edited by thomaso
Posted (edited)
Pewnie nikt się nie przyzna, ja bym się nie przyznał, gdybym mógł lekką ręką wydać tyle pieniądza. Pieniądze czasem lubią ciszę.

albo wstyd będzie, robić takie wtopy... ;)

Edited by blink
Posted
thomaso po co edytowałeś, to był świetny tekst ;)

Napisałem tylko, że nie przyznałbym się, że mogę lekką ręką wydać takie pieniądze nawet jakby mnie przypalali gorącym żelazem i straszyli przeniesieniem wszystkich domen do domeny.pl

Trochę mnie poniosła wyobraźnia. ;)

Posted (edited)

Allekcjoner to osoba z forum, należący do grupy tych, który nie można traktować poważnie, więc domeny nie kupi. To oczywiście nie znaczy, że do aukcji nie włączy się ktoś inny bo domena warta jest takich pieniędzy(przynajmniej na rynku d2b), ale o tak wysoką kwotę na allegro będzie niezwykle ciężko.

Edited by Pan_Grzegorz
Posted
Ciekawy jestem w jaki sposób można było przebić 25k 250k? Wydaje mi się że takim wypadku powinno być 25 100 pln ... hmmm...

250k to była cena minimalna i jeśli została osiągnięta to nie ma znaczenia jaka była poprzedzająca oferta.

Posted (edited)
Ciekawy jestem w jaki sposób można było przebić 25k 250k? Wydaje mi się że takim wypadku powinno być 25 100 pln ... hmmm...

Cena minimalna wynosiła 250 tyś., więc po jej osiągnięciu taka kwota wskoczyła, jako aktualna w aukcji.

Edycja:

Za późno ;)

Niestety albo nie umiem, albo nie ma funkcji pozwalającej na usunięcie wpisu.

Edited by jamiko
Posted
Allekcjoner to osoba z forum, należący do grupy tych, który nie można traktować poważnie, więc domeny nie kupi. To oczywiście nie znaczy, że do aukcji nie włączy się ktoś inny bo domena warta jest takich pieniędzy(przynajmniej na rynku d2b), ale o tak wysoką kwotę na allegro będzie niezwykle ciężko.

Też mi się wydaję, że allegro i sprzedaż za 250k domeny to coś nie teges.

Posted (edited)

Cuda może i się zdarzają ale ja jakoś nie wieże w wiarygodność tej aukcji...

z drugiej strony gdyby się okazał ,że to nie fake to bym był mocno zdziwiony

Edited by grzegorzko
Posted

PB dał 250000, a to poważna osoba. (Chyba, że znał cenę minimalną, ale takich jaj chyba nie robi :) ). Myślę też, że się ktoś inny włączy. Skoro jest tyle warta dla domeniarza, a duże firmy były zainteresowane, to możemy mieć rekord.