Jump to content

Witam serdecznie !

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie !

Niby już trochę na forum siedzę i się gdzieś tam udzielam ale jakoś nie miałem okazji przedstawić się.

Jestem Janusz mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim.

Na co dzień zajmuję się pozycjonowaniem stron i promocją stron w internecie oraz grafiką.

Jestem również programistą, nie takim po szkole tylko bardziej z zamiłowania...

Piszę w językach Delphi, C++, PHP.

Moja przygoda z pozycjonowaniem trwa około 2 lata. Przez ten czas współpracowałem z różnymi firmami i pozycjonowałem różne strony.

Jestem po różnych szkoleniach dotyczących pozycjonowania, optymalizacji i myślę że coś już o tym wiem ... przez 2 lata nauczyłem się najważniejszej cechy przy pozycjonowaniu, wytrwałości :)

W domeny i forum di.pl wkręcił mnie znajomy który często tutaj spędza wolne chwile. Mam troszkę zarejestrowanych domen ... parę przechwyconych.

Ogólnie bardzo ciekawe forum.

Mam swoje portfolio (jeżeli przekierowanie na AM można nazwać portfolio) pod adresem http://siecdomen.pl

Powoli wdrażam się w sprzedaż domen myślę że nie będzie tak źle ( wytrwałości już jestem nauczony ).

Jeżeli macie Panowie jakieś pytania czy szukacie porady związanej z pozycjonowaniem i optymalizacją, chętnie pomogę.

Pozdrawiam.

Janusz

Edited by jahptb
Posted (edited)

Witaj Januszu z Piotrkowa :)

Życzę wytrwałości w pracy nad sobą i swym portfolio :D

Uważaj na to forum bo wciąga i uzależnia.

Edited by Kangur
Posted

Witaj!

Na co dzień zajmuję się pozycjonowaniem stron i promocją stron ...

Bardzo fajnie, bo trafiłem na tym forum na głosy, że pozycjonowanie jest w opozycji z inwestowaniem w domeny. Czyli, że lepiej płacić za pozycjonowanie niż kupić dobrą domenę. Może skusisz się na jakiś komentarz w tej sprawie?

Pozdrawiam

Perseusz

#seo-marketing.pl :)

Posted (edited)
Witaj!

Bardzo fajnie, bo trafiłem na tym forum na głosy, że pozycjonowanie jest w opozycji z inwestowaniem w domeny. Czyli, że lepiej płacić za pozycjonowanie niż kupić dobrą domenę. Może skusisz się na jakiś komentarz w tej sprawie?

Pozdrawiam

Perseusz

#seo-marketing.pl :)

Witaj Perseusz !

Moja opinia jest następująca. Domeną nie wypozycjonujesz serwisu chyba ze ktoś robi to nieumyślnie i sam cię pozycjonuje. Dobrym przykładem jest online.pl, taka nazwa jest często używana na google. Duża liczba serwisów ma taką nazwę w adresie... i duża liczba ludzi czasem wpisuje gdzieś na forum np blabla-online.pl

Polecam wpisać sobie w google: inurl:"online.pl"

Zobaczycie wszystkie strony które mają w url online.pl.

Pozycjoner wypozycjonuje ci każdy adres nawet taki który nie ma nic wspólnego z tematyką strony jak np. qwertyuiop.pl na dowolną frazę ...

Oczywiście jeżeli w nazwie domeny jest fraza główna na którą chcesz aby strona była pozycjonowana to jest na plus.

Łatwiej dla pozycjonera wybić taki adres bo Google podczas indeksowania strony zauważa jeden ten sam keyword w url :D i tez na niego wybija się w Google.

Ale także bez przesady bo pamiętajcie że googleBOT chodzi po stronach i sprawdza czy treść url jest zgodna z tematyką np. niech url jest super-sex*pl a na stronie są zabawki dla dzieci ... lub jakieś długopisy. Strona jak nie poleci w filtr to pracownik da jej bana ;) tak czy inaczej jest z góry skreślona.

kiedyś pozycjonowałem mp3g*pl na frazę mp3... google polubiło bardzo ten url bo po jakimś czasie wychwyciło z url'a frazę mp3 i to tez był jakiś bonus parę pozycji wyżej.

Dlatego generyki są w cenie bo google lubi je.

Podsumowanie:

- najlepiej inwestować w dobrą domenę i pozycjonera.

- jeżeli nie mamy pieniędzy ... wtedy nie inwestujemy w domenę ale tylko w pozycjonera.

- gdy w ogóle nie mamy pieniędzy to wyłączamy komputer bo za dużo za prąd przyjdzie ;)

Myślę że pomogłem.

Janusz

Edited by jahptb
  • 2 weeks later...
Posted

Witaj! Piotrków Trybunalski to moje rodzinne strony - kurcze, trzeba jakieś spotkanie domainerów zorganizować :blink: To mówisz, że kto tam jeszcze w Piotrkowie domenami się zajmuje? ;)

DD

• 3 weeks later...
Posted (edited)
Witaj! Piotrków Trybunalski to moje rodzinne strony - kurcze, trzeba jakieś spotkanie domainerów zorganizować :P To mówisz, że kto tam jeszcze w Piotrkowie domenami się zajmuje? ;)

DD

No witaj DD :)

Byłoby miło pogadać w pizzerii jedynka :D gdzie jest najlepsza pizza, piwko i drinki oczywiście !

Ludzi z Piotrkowa którzy się zajmują domenami osobiście nie znam :P ale jakby się takie spotkanie zorganizowało to na pewno znaleźliby się chętni domainerzy. Nawet z okolic i Łodzi bo akurat w łodzi to trochę ich jest ;)

Hej Janusz!

Do Piotrkowa niedaleko mam więc możliwe, że na jakimś pifku spotkamy kiedyś się ;)

Nic nie stoi na przeszkodzie ;)

PS. Do Piotrkowa każdy ma niedaleko :D bo to najlepiej usytuowane "centrum logistyczne" :P

Pozdrawiam.

Janek.

Edited by jahptb
Posted
No witaj DD ;)

Byłoby miło pogadać w pizzerii jedynka ;) gdzie jest najlepsza pizza, piwko i drinki oczywiście !

Ludzi z Piotrkowa którzy się zajmują domenami osobiście nie znam :) ale jakby się takie spotkanie zorganizowało to na pewno znaleźliby się chętni domainerzy. Nawet z okolic i Łodzi bo akurat w łodzi to trochę ich jest ;)

Jedynka jest OK, chociaż ja mimo wszystko darzę większą sympatią Tinę w Alejach 3 Maja :P Pewnie to przez sentyment.. ;)

PS. Do Piotrkowa każdy ma niedaleko ;) bo to najlepiej usytuowane "centrum logistyczne" ;)

Hehe :) Mało brakowało a Piotrków byłby stolicą Polski.

DD

Posted (edited)

W Tinie jadam co piątek jakoś nie mogę się oprzeć zapachowi który spotykam idąc ulicą :D ale wolę Jedynkę bo mam bliżej. Mieszkam w okolicach łódzkiej :rolleyes: więc na Mickiewicza mam bliżej :P a na dodatek czasem rabacik dostaję bo sąsiad jest właścicielem :)

Pozdrawiam.

Edited by jahptb