Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zmieniłem ustawienia DNS i przekierowałem na nowy serwer. Mineło kilkanaście godzin a strona dalej przekierowywała na AM zamiast na nowy serwer. Noname doradził mi użycie ipconfig/flushdns i wyczyszczenie cache przeglądarki. Zadziałało... ale na chwilę. Przez jakąś godzinę mogłem korzystać z nowej strony a teraz wszystko znowu wróciło. Czyszczenie cache i flushdns nie daje już żadnych efektów, na obu moich kompach i we wszystkich przeglądarkach jak wpiszę adres to mi się pojawia AM zamiast strony docelowej. Ustawienia serwera sa prawidłowe, nie mogę jednak w żaden sposób połączyć się z adresem, bo zawsze trafiam na AM :rolleyes:

Znacie jakies inne sposoby na rozwiązanie tego problemu poza powyżej wymienionymi?

Posted

Przeczekałem i faktycznie już jest ok, chociaż to trochę dziwne.

Dziś zmieniłem DNSy innej domeny i podpiąłem stronę pod nią. Operacja zajęła 3 minuty i natychmiast domena zaczeła kierować na witrynę, nie trzeba było czekać 24h :rolleyes:

Posted

Widocznie w przypadku tej drugiej domeny nie probowales sie z nia laczyc przed dokonaniem zmiany wiec DNS z ktore go korzytasz nie mial zapamietanego poprzedniego adresu IP (cache). Tak samo mogl wtedy zapamietac stary adres IP Twoj komp. A po zmianie (jesli nie dziala) czekac trzeba dlatego, zeby poszczegolne DNSy przestaly uzywac danych z cache (co najczesciej wlasnie jest robione co 24 godziny).