Jump to content

Rozmowa telefoniczna z konsultantem az.pl

Recommended Posts

Posted (edited)

Niedawno siedzę sobie jak zawsze na di i czytam sobie coście tam ciekawego napisali ... a tu niespodziewanie telefon:

Ona: witamy az.pl dzwonię w sprawie pana wygasających domen.

Ja: yhy ?

Ona: chciałabym przypomnieć że wygasają Panu domeny

Ja: wiem

Ona: proszę podać powód nie przedłużania ich

Ja (wymyśliłem na szybko) : hmmmmm... nie mam na nich żadnego ruchu i jestem stratny przez nie.

Ona: ale przecież nawet ich Pan nie parkował nigdzie

Ja: dobra, nie ważne poprostu nie podobają mi się.

Ona: ojj tam ... ładna nazwa fotkers.pl proszę się skusić

Ja: ojjj tam ... chyba się nie skuszę.

Ona: to tylko 120.78 brutto

Ja: no właśnie ... dlatego nie przedłużam

Ona: ok to tak wpisuję w panelu jako powód nie przedłużenia.

Ja: ok

Ona: czy mail XXXXXXXXXXX jest dalej aktualny

Ja: tak

Ona: w takim razie dziękuję i do widzenia

Ja: do widzenia

Tak tak ... ta fotkers*pl była moją domeną ... rejestrowałem ją rok temu ale wtedy zaczynałem przygodę z domenami rejestrowałem wszystko :rolleyes: co popadnie bo myślałem że będę miał z tego kokosy (proszę się nie śmiać)

Swoją drogą ciekawy sposób przekonywania klienta na przedłużenie :)

Janusz

Edited by jahptb
Posted

Po ostatnim Twoim fake screenie z panelu Dropped - srednio wierze w tę gadke - wiele razy dzwonili do mnie z AZ i nigdy nie podchodzili do tego na takim luzie jaki Ty opisujesz.. chociaz kto to wie ;-)

Posted

Do mnie wykonali kiedyś bardzo kulturalny telefon z przypomnieniem o wygasających domenach i z zapytaniem czy będę te domeny przedłużał oraz czy życzę sobie takie telefony w ogóle otrzymywać ...

Jeśli gdzieś mam zderzenie z natarczywością to na pewno nie w az.pl.

I osobiście, złego słowa nie powiem w kwestii uprzejmości z ich strony w stosunku do Klienta.

Posted

ja też nic nie mam do az.pl :rolleyes: ale właśnie zawsze tez takie profesjonalne telefoniki otrzymywałem a tu proszę :) czyżby jakieś nowe teksty do zachęcania wprowadzali ;)

Posted

Do mnie dzwonili Z RejestracjaDomen.pl jak jeszcze tam miałem parę przed wyprowadzeniem przez opcję. Ale nigdy nie pytali się powodu nieprzedłużania, tylko czy będa przedłużane czy nie. Zawsze mówię, że "nie wiem", bo skąd mam mieć pewnośc, że mi konsultant dobry duszek nie założy opcji na nie jak mu coś wpadnie w oko? :rolleyes:

Posted

Kiedyś "mądrze" skonfigurowałem program pocztowy tak, że wiadomości z RejestracjiDomen wskakiwały do specjalnego folderu "Domeny" - dla porządku. Jednak zapomniałem o systematycznym sprawdzaniu tego folderu i gdyby nie telefon od rejestratora, to przepadłaby mi domena rafy.pl.

Posted (edited)

Też nie mam nic przeciwko przypomnieniom ale proszę zawsze by nie pytali się o powód czy oświadczanie czy zostanie przedłużona/e domena/y lub nie tym bardziej, że czasami przypominają a czasem nie.

Mam podejrzenie, że gdy chodzi o ciekawe domeny to chcą wiedzieć by można było je przejąć.

Oczywiście może to tylko złudzenie ale czasami można odnieść takie wrażenie - szczególnie kiedy korzystaliśmy z usług SuperHost.pl

Edited by mdi
Posted
Mam podejrzenie, że gdy chodzi o ciekawe domeny to chcą wiedzieć by można było je przejąć.

Też pewnie chodzi o ich politykę cenową. Domeny za 1zł kosztują rejestratora w NASKu i tak 10zł. Mają za to przebitkę 100% po roku za przedłużenie. Kalkulują, że więcej niż 50% osób przedłuży i wówczas są do przodu. W innym przypadku dopłacają do interesu.

Posted

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Dziękuję za pozytywne opinie. Zawsze nasi pracownicy starają się prowadzić rozmowy telefoniczne w profesjonalny sposób, tym bardziej że telefony informujące o wygasających domenach mają pomagać naszym Klientom w posiadaniu aktualnych informacji o swoich domenach. Uspokoję choć to oczywiste, że żaden z tych telefonów nie ma na celu jakiegokolwiek przechwytywania domen.

Mam nadzieję, że rozwiałam wszelkie wątpliwości.

W razie pytań zawsze zachęcam do kontaktu ze mną pod adresem: akur@az.pl.

Życzę miłego popołudnia :)

pozdrawiam serdecznie

Anna Kur

Dyrektor Az.pl.

Posted (edited)
Kur to panieńskie czy po mężu ? :)

SWAGGER nie bądź taki ciekawski ;) no ale jak to mówił Dudała w "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz?" - zmiany, zmiany, zmiany ;) No tak, człowiek się zagapił, na kawę nie zaprosił no i stracona szansa na tańsze odnowienia :-(

Edited by domainer
Posted (edited)
No tak, człowiek się zagapił, na kawę nie zaprosił no i stracona szansa na tańsze odnowienia :-(

Domainer - może to i lepiej. Nie ma przecież takiego wagonika którego nie dałoby się odczepić.. Ryzko rozwodu to przede wszystkim potencjalny 100% wzrost cen odnowień, authinfo do odbioru jedynie osobiście w siedzibie spółki - no i jeśli nie było intercyzy - podział portfolio na pół :) (a to przecież gorsze i droższe niż utrata nerki ;) )

Edited by novitz
  • 2 weeks later...
Posted

Nawiązując do powyższego tematu, jak wy sobie Panowie radzicie z tą setką e-maili przypominajacymi co dzien o wkrotce spadajacych domenach, dziesiatkami zbędnych listow, ktore rowniez nam przypominaja, no i w koncu czy przy kazdej spadajacej domenie dzwoni ktos od rejestratora i koniecznie musi znac powod nie przedłuzania domeny ??? Raz nie odebralem, to mnie smsami zaczęli atakowac :rolleyes:

Musialem to napisac, gdyz mnie to irytuje... Wspolczuje ludziom posiadajacym tysiac domen.