Jump to content

Recommended Posts

Posted

często można trafić na tabliczki z napisem "przyjmę ziemię" - ludzie chcą tego za darmo, a na darmowych uslugach się nie zarobi ;)

a tak serio to mysle, ze średnie-wysokie xxxx

Posted
bomba... ale loncik krótki ;)

jakoś nie czuję tego, komercyjnie ciężka do zastosowania, mnie w każdym razie w tej chwili nie przychodzi nic sensownego do głowy.

Kupno, sprzedaż działek, gruntów w Polsce i pozostałej części EU?

Posted
Kupno, sprzedaż działek, gruntów w Polsce i pozostałej części EU?

No niby tak, trochę zmęczony już jestem i zamulony. Zastanawiam się jednak nad tym, że w języku potocznym owszem mówi "kupić ziemię", w biznesie jednak takie sformułowanie nie funkcjonuje. Wystarczy wrzucić hasło w google i zobaczyć reklamy adwords na ten keyword: od 1 do 3 boksów. Szału nie ma.

Posted (edited)

Co do zastosowania wydawac sie moze oczywistym:

sprzedaż dzierżawa ziemi, działek budowlanych gruntów ogólne informacje o dopłatach unijnych dla rolników itp.

Moze jakiś serwis ekologiczny promujący eko postawy społeczne.

Edited by krystekm
Posted

Mnie w pierwszej chwili ta domena skojarzyła się z planetą, potem z ziemią ogrodową a dopiero w trzeciej kolejności z gruntem na sprzedaż...

Posted

Mi wyraz "ziemia" sam w sobie nic nie odzwierciedla, co może być związane z biznesem, więc domena średnia.

Życzę jak najlepszej sprzedaży tym bardziej, że lubię domeny .eu

p.s. już lepsze są np dzialki*eu

Posted

pewnie z palca, mialem na nia oko ale po namysle nie zdecydowalem sie na rejestracje.

myslalem - mowi sie ze kupuje ziemie, ale szuka sie jej pod dzialki wiec ;-S

wiec rzeczywiscie loncik krotki ;)

Posted

Nie widzę nic wartościowego w tej domenie.

Nawet to, że to generyk nie czyni dla mnie z niej wartościowej domeny?

Już piasek.eu (zajęta ale nie moja) jest lepsza - przynajmniej komercyjne zastosowanie.

Posted
Bardzo ładna. Kupiona czy z palca?

Rejestracja z palca. Tak jak to często bywa w takich sytuacjach sprawdzona przez przypadek

p.s. już lepsze są np dzialki*eu

Dzialki i dzialka . eu należą do Agory. Może kiedyś do kompletu zażyczą sobie ZIEMIA *eu ;)

Szału nie ma średnie xxx to max jak dla mnie.

Nie widzę nic wartościowego w tej domenie.

Nawet to, że to generyk nie czyni dla mnie z niej wartościowej domeny?

Już piasek.eu (zajęta ale nie moja) jest lepsza - przynajmniej komercyjne zastosowanie.

Trudno mi pojąć sytuacje gdy ktoś ma do wyboru domeny .eu piasek i ziemia - i wybiera tą pierwszą. Dla mnie wybór jest oczywisty, no ale każdy ma swoje spojrzenie na komercyjność oraz wartość danych keywordów.

Zapraszam pozostałych do opinii i wyceny.