Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co sądzicie o inwestowaniu w domeny zagraniczne których końcówka pozwala utworzyć polskie słowo?

Przykładowo kupujemy domenę zlo.to (aktualnie jest wolna koszt koło 500zł/rok)

Są jakieś szanse że to zadziała?

Posted

takie cudaki zwane fachowo "domain hacks" to cudaki. Amerykanie takie lubią, ale nawet oni zajarzyli, że http://del.icio.us jest przekombinowana i ostatecznie zakupili delicious.com. A jesli juz bedziesz mial zloto.pl to po co zlo.to? No ale niektorzy lubia takie cos (bizn.es). Dobrze jest miec Fachowcy.it, ale jeszcze lepiej mieć do kompletu fachowcyIT.pl :lol:

Posted

Mi podobają się domeny z czasownikiem w formie rozkazującej z końcówką .to i już całkiem sporo serwisów stoi na tego typu domenach (ugotuj.to, nazwij.to, rzuc.to, zobacz.to). Długo zastanawiałem się, czy nie zarejestrować ubezpiecz.to, bo bardzo podobała mi się fraza, jednak tak bardzo żałowałem tych 450zł, że w końcu ktoś mnie ubiegł. Z ciekawości sprawdzałem też inne czasowniki i sporo ciekawych domen tego typu z całkiem ciekawymi keywordami jest wolna. Zlo.to i inne tego typu uważam natomiast za przekombinowane

Posted (edited)

ugotuj.to = ugotujTo.pl

wua.la = wuala.com

del.icio.us = delicious.com

pracownicy.it = pracownicyIT.pl

i tak można podawac kolejne przykłady

Edited by umberto
Posted

Ja nawet myślałem nad tym, żeby do bloma.pl dokupić domenę blo.ma :( Ale jednak wydało mi się to trochę bez sensu. Ludzie są przyzwyczajeni do "swoich" końcówek.

Posted

Inwestowanie w nie nie ma większego sensu, ale serwisy na takich domenach mają moim zdaniem rację bytu. Nie mówię o tworzeniu polskich słów na siłę, ale tylko o domenach .to, które mi osobiście się podobają, są moim zdaniem łatwe do zapamiętania i wypromowania.

• 2 weeks later...
Posted
Inwestowanie w nie nie ma większego sensu, ale serwisy na takich domenach mają moim zdaniem rację bytu. Nie mówię o tworzeniu polskich słów na siłę, ale tylko o domenach .to, które mi osobiście się podobają, są moim zdaniem łatwe do zapamiętania i wypromowania.

no i właśnie o to chodzi w domenach :-)

Łatwe do wypromowania :-)

Po co komu domena którą trudno zapamiętać a jeszcze trudniej pozycjonować !

Polecam sprawdzić http://polski.as PR6 !!

Sprzedam ochrona.at

Mam kilka ciekawych .it

Pozdrawiam serdecznie dojrzałych do dyskusji :-)

Posted
Polecam sprawdzić http://polski.as PR6 !!

PR mało mówi o wartości domeny.

Pochwal się odwiedzalnością.

Potem zrób ankietę: Zapytaj przypadkowych 100 osób na ulicy "Jaką Pan/Pani wpisze domenę uslyszawszy w radio zwrot "Polski As"?"