Jump to content

Recommended Posts

Posted

Domena LokaleWarszawa.pl złapana dzisiaj, jest to spad po Danielu. Zastanawia mnie tutaj jedno, czemu ta domena spadła? nie było nią zainteresowania, czy może propozycje były rzędu x.xxx a Daniela interesują tylko te średnie rzędu xx.xxx (:

Jakie jest wasze zdanie odnośnie tej domeny? oraz jaka wartość rynkowa.

Posted (edited)
Domena LokaleWarszawa.pl złapana dzisiaj, jest to spad po Danielu. Zastanawia mnie tutaj jedno, czemu ta domena spadła? nie było nią zainteresowania, czy może propozycje były rzędu x.xxx a Daniela interesują tylko te średnie rzędu xx.xxx (:

Jakie jest wasze zdanie odnośnie tej domeny? oraz jaka wartość rynkowa.

Proste bo to kiepska domena jakich wiele spada i nie warta utrzymywania . Ale "efekt dropped" robi swoje. Juz dawno uwazalem ze min 60% ponownie rejestrowanych spadow kupowanych na dropped, zlapane czy parkudomen to nic nie warte niestety domeny.W wypadku domeny o ktora pytasz gdyby bylo inaczej dawno nie byloby wolnych lokalekrakow, lokalekatowice, lolalepoznan itd To nie jest domena lokale.pl tylko jakies twor typu ciastkanawynos :lol:

Zreszta sam zobacz domena ktora jest dobra i intuicyjna nie trzeba pisac tak jak ja napisales LokaleWarszawa.pl

Edited by kilofek
Posted (edited)

mikepolarny czytaj ze zrozumieniem...

Po pierwsze to nie napisałem, że jest świetna ... a po drugie to napisałem tylko że zwróci się w najgorszym przypadku rejestracja jej oraz paru innych.

Edited by Guest
Posted (edited)

Wartość domen mozna ocenic na podstawie jakiegos punktu odniesienia.Łukaszu Wilga czy w tej sytuacji potrafisz wymienic takowy?.

Edited by mikepolarny
Posted (edited)

Rejestracja na pewno się zwróci, ale kokosów z niej nie będzie, no i nie ma zbyt dużej pewności, że trafisz chętnego klienta przez rok od zarejestrowania.

Teraz przemnóż sobie taką sytuację razy parę / paręnaście tysięcy domen i będziesz wiedział, czemu Daniel ją puścił, domeny to sztuka trafnych wyborów. :lol:

Edited by thomaso
Posted
Wartość domen mozna ocenic na podstawie jakiegos punktu odniesienia.Łukaszu Wilga czy w tej sytuacji potrafisz wymienic takowy?.

Już w temacie masz odpowiedź: "spad po DD"

Posted
brawo ... nie tylko Ty na pewno czytasz goldenline, więc nie udało ci sie zabłysnąć, lecz twoja inteligencja mnie zaskakuje ... ;| Michale Dawidowicz tel. 600616919 Adres: Przy Bażantarni 12/92, 02-793 Warszawa. Zastanawiasz się po co podałem ten adres?. Ja tak samo zastanawiam się po co Ty szukałeś moich danych.

Nie spamuj, nie akceptujesz krytyki to nie wystawiaj domen do wyceny? To nie pierwszy raz.

Posted

akceptuję krytykę ale z ust osoby doświadczonej takich jak w tym temacie: kilofek i thomaso bo śledząc to forum wiem, że oni się na tym znają, a wy jesteście na tym poziomie co ja czyli jeszcze długa droga przed wami aby dorównać prawdziwym "domainerom" ... i wasze wypowiedzi często odbiegają od rzeczywistości. :lol:

Posted

W zależności od twoich umiejętności i kontaktów, powinieneś osiągnąć sukces w sprzedaży tej nazwy.

Jeżeli na dodatek uda ci się uzyskać dobrą cenę, natychmiast znikną również LokaleWrocław i spółka.

Rok temu rejestrując tę nazwę Daniel, też coś w niej widział, a że po roku skorygował swoją opinię to wcale nie jest wyznacznikiem, że tobie nie uda się jej sprzedać. Czas działa na korzyść domen.

Kilofek ma rację, ale operując domenami o większej ilości zer w cenie, nie jest zainteresowany drobnicą od której w większości zaczynamy.

jeszcze odnośnie opinii i wyceny wtrącę; :lol: dając tu domenę powinniśmy być przygotowani na krytykę, (bo jeśli zarejestrowałeś domenę to widzisz w niej same zalety), a dzięki studzącym opiniom innych, jesteśmy w stanie oszacować faktyczną przydatność, możliwości i wartość domeny.

Zdrówka i powodzenia :)

Posted

Heh, uśmiałem się z tego postawienia mnie obok kilofka, chciałbym mieć choć jedną domenę, którą posiada, wątpię, żeby to zadziałało vice versa. :)

A co do tego, co pisze TomNice to rok to wydaje się dużo czasu, ale czasem zostawisz ofertę pod domeną czy nawet nabiegasz się trochę za klientem podczas roku, a tu cisza. Sam często łapię się na tym, że sprawdzam, co się stało ze spadami (bo dalej mi się niektóre podobają tylko jest właśnie to spore ryzyko związane z wyższym kosztem przedłużenia) i rejestruję je ponownie jak na "mapach" czy dropped.pl nikt ich nie chce - większość to dwuwyrazowe dość ryzykowne frazy jak ta w tym temacie to nikt nimi sobie nie zawraca głowy. ;-) I czasem dopiero w tym "kolejnym roku" jest odzew. :lol: A co do takich "lokalnych" domen to na rynku globalnym sprzedają się naprawdę nieźle, w Polsce nie ma tego trendu, ale nie jest powiedziane, że to się nie zmieni, tym razem ryzyko ponosisz Ty i masz rok czasu, żeby ją sprzedać. :) Jak nie sprzedasz to nic się nie stanie - za rok złapie ją ktoś inny i tak się jakoś kręci rynek wtórny, no a przy sprzedaży nie ma reguł, jak ktoś uzna, że mu "lokale Warszawa" pasuje do profilu firmy to wyłoży dobry pieniądz. ;-)

Guest Michal
Posted

Domena nie należy do najgorszych (w Google mamy 350 wyszukiwań na miesiąc dla frazy "lokale warszawa"). Problem w tym że w dzisiejszych czasach gdzie świadomość marketingu internetowego w Polsce jeszcze nie jest zbytnio rozwinięta, nie będzie na nią wielu chętnych.

Posted (edited)

Nigdy nie biorę pod uwagę do kogo należała domena wcześniej, szczególnie jeżeli spadła. DD mógł zrobić błąd zarówno rejestrując domenę, jak i ją puszczając, a ktoś inny mógł znowu zarejestrować fajna nazwę nawet nieświadomie.

Domena nie należy do najgorszych (w Google mamy 350 wyszukiwań na miesiąc dla frazy "lokale warszawa"). Problem w tym że w dzisiejszych czasach gdzie świadomość marketingu internetowego w Polsce jeszcze nie jest zbytnio rozwinięta, nie będzie na nią wielu chętnych.

Nie zawsze fraza, która ma wysoką liczbę wyszukań nadaje się na nazwę domeny, np. moja domena

montażdrzwi*pl (~15000 wyszukań/miesiąc), a jakoś nie wyobrażam sobie tam żadnej strony internetowej. Domena z tematu też raczej zalicza się do tej grupy, choć na pewno jest lepsza od wymienionej.

Edited by Pan_Grzegorz
Guest Michal
Posted
Nie zawsze fraza, która ma wysoką liczbę wyszukań nadaje się na nazwę domeny, np. moja domena

montażdrzwi*pl (~15000 wyszukań/miesiąc), a jakoś nie wyobrażam sobie tam żadnej strony internetowej. Domena z tematu też raczej zalicza się do tej grupy, choć na pewno jest lepsza od wymienionej.

Domena nie musi być wykorzystywana do serwisu internetowego, ale może być wykorzystana jako przekierowanie/w reklamie.

Posted
ja wierzę że cena rejestracji zwróci się i starczy na zarejestrowanie 10 innych. Gdyż allegro często zaskakuje nas :)

Zero złotych.