Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mercedes.com.pl - 3.000 €

Usatysfakcjonowany.

PS. Jak mocno chciałem ją sprzedać to nie udawało się ani za 3k zł, ani za 2k złotych ani nawet za 1k. Aż sam zgłosił się ktoś, kto ją chciał...

Czyli przypadek potwierdzający regułę.

Pozdrawiam,

Grzesiek

Posted (edited)

No co tu duzo mowic - szczere gratulacje!

Czy juz wiadomo kto kupił?

Aha już wiem:

Mindedbrain Advertising :)

Edited by novitz
Posted

witam

widac juz w bazie:

ABONENT:

firma:

Barbara Wagner

mindedbrain advertising

ulica:

Eduard Bodem Gasse 8-102

miasto:

6020 Innsbruck

AT

telefon:

+43.174040148

ostatnia modyfikacja:

2009.08.14

Posted

Że też niektórzy mają za dużo pieniędzy. ;) Ciekawe co ta firma chce zrobić pod tą domeną. :)

Tobie oczywiście gratuluję świetnej sprzedaży, nabywcy kupna to raczej nie, chyba, że ich klientem był właśnie Mercedes. ;)

Posted

Dobra cena, ale właściwie nie wiem czym się różni domena mercedes.com.pl od dospel.pl jeżeli chodzi o domniemany cybersquatting tej drugiej. Mnie, panu, pani jak i wyszukiwarce mercedes kojarzy się z samochodami tej marki. Pewnie jestem niedoedukowany i po jakiemuś to coś znaczy, ale kojarzenie tej nazwy z tym czymś to jak rozwijanie dospela czy gmaila jako akronimu. Mocno naciągane. Czy o cybersquattingu przy domenie dospel.pl przesądza fakt, że jej właściciel oferował ją firmie o takiej właśnie nazwie, podczas gdy Grzesiek B. sprzedał swoją gdy ktoś sam się napatoczył?

Posted
Mocno naciągane. Czy o cybersquattingu przy domenie dospel.pl przesądza fakt, że jej właściciel oferował ją firmie o takiej właśnie nazwie, podczas gdy Grzesiek B. sprzedał swoją gdy ktoś sam się napatoczył?

Naciągana to może być struna gitary lub cięciwa łuku. Dospel to nazwa własna, a Mercedes to również imię żeńskie. Dopóki pod domeną nie będzie absolutnie nic kojarzonego z przemysłem motoryzacyjnym, to nie mówimy o żadnym cybersquattingu. Oczywiście, w domyśle 99% ludziom mercedes kojarzy się automatycznie z samochodem.

Posted (edited)
Naciągana to może być struna gitary lub cięciwa łuku. Dospel to nazwa własna, a Mercedes to również imię żeńskie.

Przecież pisałem, że coś to musi być. Niech będzie, że imię. Ktoś kupił tak egzotyczne imię żeńskie com.pl za 3k euro? I don`t think so. Mercedes w Polsce to takie samo imię jak Klaustrofobia.

Edited by nadobny
Posted (edited)
gratuluje, chyba jej długo nawet nie miałeś, bo jakiś czas temu dodawałem ją do przechwycenia w dropped, ala może mi się mylić :)

Była na liście w dropped.pl, ale została przechwycona przez Park Domen i tam wystawiona na sprzedaż z ceną "do negocjacji", jak widać negocjacje na wysokim pułapie się odbyły. ;)

A domena była zaparkowana na Parku Domen, nie ND czy Sedo, z tego co widziałem, no ale mogę się mylić.

Edited by thomaso
Posted
Domena była zaparkowana w NameDrive/Sedo ?

Nie, była postawiona na naszej stronie z formularzem kontaktowym. Sama transakcja odbyła się za pośrednictwem SEDO.

Grzesiek

Posted (edited)
Nie, była postawiona na naszej stronie z formularzem kontaktowym. Sama transakcja odbyła się za pośrednictwem SEDO.

Grzesiek

Zamiast się nadstawiać bezproblemowo sprzedałeś domenę. Gratulacje, dobra cena.

Edited by Pan_Grzegorz