Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ludzie.tv to moja pierwsza domena z tym rozszerzeniem. 100 zł za rejestrację to spory wydatek, więc dosyć długo ( 3 miesiące) zastanawiałem się czy tą domenę zarejestrować. Mam jeszcze na oku jedną tv'kę, ale czy ją zarejestruje zależy w dużej mierze od opinii jakie uzyskam od forumowiczów di.pl na temat domeny Ludzie.tv

Jak uważacie, warto było wydać stówkę na rejestrację ? Macie jakieś doświadczenie ze sprzedażą domen .tv ?

Posted

Ja uważam, że nie warto ale nigdy nie sprzedałem domeny .tv więc traktuj to raczej z dystansem.

Po prostu brak mi zastosowania. Zrobisz minisite o ludziach z TV? :)

Posted

wszystko zależy od treśći jakie chcesz tam umiescić.

Rynek .tv jest specyficzny i dobre nazwy sie jak najbardziej sprzedają

(sam sprzedałem visiteurope.tv za ponad $1,000 i miałem oferty po kilka $K na wakacje.tv ) ale nazwa musi być porządana i komercyjna chyba że kupujesz pod swój projekt.

Wtedy to pozostaje przekalkulować koszty / czas na zysk.

nazwa ciekawa i krótka

ludowa.tv czy inne listowane powyżej nie są nawet blisko .....więc jak masz pomysł / czas itd to dlaczego nie.

Jeżeli kupiłeś na odsprzedaż to musisz uzbroić się w cierpliwość.

Posted

Wszystko zależy od tego, jaki serwis znajdzie się pod taka domeną. Ludzie.TV? Dobra domena, jeśli ktoś zdecyduje się postawić na niej serwis o: np. ludziach tv od zaplecza: aktorzy, producenci, operatorzy, ciekawostki, zza kulis. Do tego uważam rewelacyjna. Ale jeśli ktoś zechce postawić serwis poprostu o ludziach to beznadziejny. Wszystko zależy od PUNKTU z którego się patrzy na domenę.