Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Dziś potrzebowałem spisać kilka numerów telefonów dot. Urzędów w Katowicach więc wbijam na www.katowice.pl (kiedyś już korzystałem z tej strony) i ku mojemu zdziwieniu pokazuje się jakaś tandetna stronka. Jak się okazało oficjalna strona miasta korzysta z www.katowice.eu (no i dobrze ;P) tylko zdziwił mnie fakt ,że nie posiadają też domeny .pl ciekawe czemu sobie ją odpuścili. Wie ktoś coś na ten temat ??

Posted (edited)

Nie tyle Katowice ją straciły co w tej chwili z niej nie korzystają. bo to domena NASK.

Zapewne jest to część protestu przeciwko drogim przedłużeniom domen .pl :(

Edited by Kangur
Posted
Nie tyle Katowice ją straciły co w tej chwili z niej nie korzystają. bo to domena NASK.

Zapewne jest to część protestu przeciwko drogim przedłużeniom domen .pl :)

Nie gadaj tyle Bo Pan Andrzej B. nie zaprosi Cie na kolejną konferencje NASK :(.

Posted

Aha... tak czy inaczej logicznie myśląc to tracą sporo ruchu, pewnie większość osób odruchowo wpisuje .pl a tu lipa. Nie każdy się domyśli żeby spróbować z eu

Posted (edited)

Zapewne jest to część protestu przeciwko drogim przedłużeniom domen .pl :(

A mnie się wydaje, że jednak ktoś inny jest w jej posiadaniu (mowa o subdomenie www):

ABONENT:

firma: ALITTY Konrad Przemyslaw Rajczakowski

ulica: ul. Gwarna 13-IIp

miasto: 61-702 Poznań

ostatnia modyfikacja: 2009.02.26

Zresztą już od 1998 roku.

Urząd Miasta natomiast (odkąd pamiętam, a według WHOIS od 1996 roku) korzystał i korzysta z subdomeny:

um.katowice.pl

ABONENT:

firma: URZĄD MIASTA KATOWICE

ulica: UL. MŁYŃSKA 4

miasto: 40-098 KATOWICE

telefon: +48.322593243

ostatnia modyfikacja: 2006.04.08

EDYCJA:

Archive.org mówi, że właścicielem subdomeny www od początku jest ta sama osoba, która była właścicielem www.tatry.pl

http://web.archive.org/web/20060101020141/...ww.katowice.pl/

Edited by jamiko
Posted
Urząd Miasta natomiast (odkąd pamiętam, a według WHOIS od 1996 roku) korzystał i korzysta z subdomeny:

um.katowice.pl

Może i tak ale jeszcze całkiem niedawno katowice.pl miały przekierowanie na um.katowice.pl

Zresztą co tam... to oni tracą ruch :(