Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Ostatnio nie miło się rozczarowałem próbując dostać kod authinfo dla domeny utrzymywanej w DT,

dostałem informację, iż za wydanie kodu zostanę naliczony 40zł netto

zapis regulaminu:

Transfery domen zarejestrowanych w naszym serwisie są płatne w przypadku przeniesienia do innego usługodawcy (na zewnątrz). Opłata ta jest znoszona po okresie 2 lat od daty rejestracji i po tym okresie transfer jest bezpłatny. Wysokość opłaty to 40zł netto (48,80 zł z VAT). Opłata dotyczy wszystkich rodzajów domen zarejestrowanych w naszym serwisie.

dobrze, że już nie będę miał tam domen bo 84.18 zł za przedłużenie w tych czasach odpada nie wspominając już płatnych transferów.

pozdrawiam

Edited by Pitter
Posted

A w jaki sposób wszedłeś w posiadanie tej domeny? Jeśli zarejestrowałeś, to na pewno wiedziałeś że jest w promocji i authinfo będzie płatne. Ja czasem kupuję od kogoś domeny które są w DT i przenoszę je po prostu przez opcję.

Posted

Zgodnie z cytowanym regulaminem płatne jest wytransferowanie domeny, a nie wydanie authinfo. Domagaj się authinfo bo chcesz "powiesić w ramce na ścianie".

Posted

oczywiście wybrałem rozwiązanie przez opcję,

teraz nie pamiętam jaka była cena rejestracji, ale zapis regulaminu jest ogólny nie odnoszący się do promocji.

i racja wytransferowanie jest obciążone dodatkowym kosztem nie samo wydanie kodu.

Nie mniej jednak miałem inną opinie o tym rejestratorze

• 1 month later...
Posted

Polecam.

Fantastyczny support. Przekonałem się o tym jakiś czas temu, a ostatio się to potwierdziło. :blink: