Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

zainteresowałem się handlem domenami bo to podobno dochodowy biznes :blush: Mam parę pytań. Jak kupie sobie jakąś domenę to muszę "zrobić" jakąś stronę (na tej domenie) i potem ją sprzedać ?

Edited by apze
zly tytul
Posted

nie musisz, wybierz sobie przyjaznego rejestratora np. Dropped.pl czy PPD.pl - będzie łatwiej i taniej niż u innych. Omijaj z daleka domeny.pl

A tak jeszcze ode mnie:

1. Przeczytaj forum od deski do deski zanim cokolwiek zarejestrujesz (szkoda Twoich pieniędzy)

2. Do tego 'byznesu' trzeba mieć głowę, rozsądek i zmysł przedsiębiorczy jeśli można to tak nazwać

3. Do tego wyżej jeszcze trochę funduszy na start

4. Aktualnie ciężko cokolwiek zarejestrować z tzw. 'palca' - czyli zakupić dobrą domenę, która jest jeszcze wolna (chociaż i to się jeszcze udaje bardziej doświadczonym). Lepiej rozejrzyj się po wyprzedażach na forum (często sprzedajemy coś po niższych cenach) i zainteresuj się przechwytywaniem domen - patrz: help.dropped.pl -> Przechwytywanie domen

5. Powodzenia

Posted

Taaa ten biznes jest nie opłacalny dla tych którzy się nie znają i kupują wszystko jak leci...

Tak się zdaje że gdzieś w Internecie wyczytałem żebu nie słuchając się ludzi z di.pl bo podobno zniechęcają do rozpoczęcia pracy w tym biznesie. Nie mówię ze wszyscy tacy są...

Posted
Tak się zdaje że gdzieś w Internecie wyczytałem żebu nie słuchając się ludzi z di.pl bo podobno zniechęcają do rozpoczęcia pracy w tym biznesie. Nie mówię ze wszyscy tacy są...

Może podaj źródło: kto, gdzie, jak i co mówi.

Posted

Raczej w interesie domainerow jest przybywanie nowych graczy, z jednej strony maja zbyt na swoje lepsze czy gorsze rodzynki (rynek D2D) z drugiej strony wraz z rejestracjami, przechwytami itp. dokonywanymi przez nowych zmiejsza sie prawdopodobienstwo regniecia czegos wolnego przez EU i w konsekwencji dokonuje sie naturalna promocja idei zakupow u domainerow.

p.s. Wybaczcie brak polskich znakow

Posted
Wracając do mojego pytania to co Wy robicie żeby sprzedać domenę z zyskiem skoro nie trzeba stawiać (na tej domenie) żadnego serwisu ?

wszystko jest napisane na forum, tematów jak sprzedawać, gdzie i komu było dziesiątki jak nie setki