Jump to content

Czy wiadomo za ile została kupiona domena sport.pl?

Recommended Posts

Posted

Jestem ciekaw za ile poszła da domena, ktoś mi ostatnio mówił że dosyć tanio (stwierdzenie bardzo relatywne) i nie mógł sprecyzować, jaka to była kwota.

Posted
Według nieoficjalnych danych domena sport.pl została sprzedana za ok. 200 tys. zł (2007r.)

(wg nieoficjalnych danych) Gdyby tyle zaproponowano za nią kilku osobom z tego forum, to by ją kupili od ręki :blink:

Posted
(wg nieoficjalnych danych) Gdyby tyle zaproponowano za nią kilku osobom z tego forum, to by ją kupili od ręki :blink:

Dzisiaj czy dwa lata temu, bo to duża różnica ?

Posted

To ile ta domena kosztowała, bo wczoraj były komentarze że 200k nie było ceną, ile Agora za nią zapłaciła.

Według mnie domena jest warta spokojnie 800k+, ale ciekaw jestem kto ją sprzedał i za ile (pewnie nie tylko ja). ;)

Posted
... ale ciekaw jestem kto ją sprzedał i za ile (pewnie nie tylko ja). ;)

Dostępny w zasobach internetu adres do poprzedniego abonenta tej domeny być może jest nadal aktualny bo zoo.pl nadal należy do niego ale nie sądziłbym, że eleganckim będzie pisanie takiego zapytania i zawracanie głowy sprawami, których prawdopodobnie nie chce nagłaśniać.

Posted
To ile ta domena kosztowała, bo wczoraj były komentarze że 200k nie było ceną, ile Agora za nią zapłaciła.

Według mnie domena jest warta spokojnie 800k+, ale ciekaw jestem kto ją sprzedał i za ile (pewnie nie tylko ja). ;)

Był kiedyś artykuł na GW odnośnie cen domen w Polsce i sport.pl było tam wymienione jako najdroższa sprzedaż w historii (artykuł czytałem jakoś niedługo po sprzedaży) z ceną chyba 300k. Wątpię, czy gdyby poprzedni abonent chciał za nią 800k to Agora by się zdecydowała

• 2 weeks later...
Posted

Czyli można zamknąć sprawę stwierdzeniem, że domena poszła za 300k, czy jednak był inna kwota transakcji?

Według mnie Agorze powinno zależeć na jak największym nagłośnieniu sprawy, aby wyglądało że przejmują tę "super domenę" za fortunę i zrobią z niej mega-serwis. :D

Posted (edited)
Według mnie Agorze powinno zależeć na jak największym nagłośnieniu sprawy, aby wyglądało że przejmują tę "super domenę" za fortunę i zrobią z niej mega-serwis. :D

Wtedy za każdą następną domenę, którą chcieliby kupić Pan Władek musiałby zapłacić o jedno zero więcej.

Edited by Pan_Grzegorz
Posted
Wtedy za każdą następną domenę, którą chcieliby kupić Pan Władek musiałby zapłacić o jedno zero więcej.

Też prawda. Tak więc oficjalnie domena poszła za mniejszą kwotę niż ta, o której chodzą słuchy? Jeśli tak to za ile myślicie tak naprawdę sprzedano tę domenę?

Posted
Też prawda. Tak więc oficjalnie domena poszła za mniejszą kwotę niż ta, o której chodzą słuchy? Jeśli tak to za ile myślicie tak naprawdę sprzedano tę domenę?

Mi się wydaje, że 300 tysięcy to jest rozsądna cena za tę domenę, przynajmniej wtedy. Teraz zapewne musieliby zapłacić więcej, ale też nie wiadomo, czy by się zdecydowali na zakup.