Jump to content

Recommended Posts

Posted

Skoro domena historia.pl została sprzedana za 50k PLN to podobne nazwy przedmiotów szkolnych jak matematyka.pl czy informatyka.pl teoretycznie powinny osiągnąć podobny poziom.

Dodam tylko że nie widzę możliwości zarobku na takich domenach i nigdy nie zapłaciłbym 50k PLN za historia.pl ;)

Posted
Skoro domena historia.pl została sprzedana za 50k PLN to podobne nazwy przedmiotów szkolnych jak matematyka.pl czy informatyka.pl teoretycznie powinny osiągnąć podobny poziom.

Dodam tylko że nie widzę możliwości zarobku na takich domenach i nigdy nie zapłaciłbym 50k PLN za historia.pl ;)

informatyka to nie tylko przedmiot szkolny, ja tu widze potencjal komercyjny..

Posted (edited)
informatyka to nie tylko przedmiot szkolny, ja tu widze potencjal komercyjny..

Tzn. jaki potencjał? Jakieś 10 lat temu to może i była nowość, ale teraz... w każdym domu jest "informatyk".

Podpowiedzcie mi jakiś pomysł jaki serwis postawić na tej domenie aby co miesiąc zarobił jakieś sensowne pieniądze ;)

Edited by necik
Posted
Tzn. jaki potencjał? Jakieś 10 lat temu to może i była nowość, ale teraz... w każdym domu jest "informatyk".

Podpowiedzcie mi jakiś pomysł jaki serwis postawić na tej domenie aby co miesiąc zarobił jakieś sensowne pieniądze ;)

;):P :P ;)

Posted (edited)

raczej nie sklep...

Ja bym stawiał na portal o ciekawostkach, nowościach z downloadem i gdzieś przy okazji adsense i jakieś PP księgarni z podręcznikami o informatyce (nie tylko jako przedmiot szkolny).

Myślę że można na nim zarobić ładnie wypozycjonować domenę i rozbujać portal.

Pozdrawiam.

Edited by jahptb
Posted

Informatyka zawiera się w nazwie wielu firm, także sp zoo. Domenę mogło by nabyć choćby wydawnictwo (np Helion, inne). Dla samego prestiżu i wyodrębnienia działu informatycznego.

Można także zwyczajnie postawić serwis z newsami, forum i płatnym katalogiem firm. Informatyka.pl pasuje nawet na nazwę czasopisma branżowego więc domena z pewnością warta podobnie jak historia.pl