Jump to content

Pierwsze kroki

Kenzo

Recommended Posts

Ha, pierwszy post wyparowal wiec raz jeszcze:

To sa moje pierwsze kroki i "swiecie domen" i mam problemy i baaardzo prosze o pomoc ;)

Otoz, zarejestrowalam sobie domene i zaparkowalam. I teraz mam problem bo nie wiem jak technicznie dobrac do niej szablon, aby strona z ta domena byla w miare atrakcyjna. Czytalam w POMOCY, ze mazna to zrobic z poziomu "listy domen zarejestrowanych", ale gdy korzystam z tego to nie mam opcji "USTAWIENIA' . Prosze pomozcie, bo domena w obecnej szacie graficzej (tzn zadnej) nie ma szans "na ruch"

Ha, pierwszy post wyparowal wiec raz jeszcze:

To sa moje pierwsze kroki i "swiecie domen" i mam problemy i baaardzo prosze o pomoc ;)

Otoz, zarejestrowalam sobie domene i zaparkowalam. I teraz mam problem bo nie wiem jak technicznie dobrac do niej szablon, aby strona z ta domena byla w miare atrakcyjna. Czytalam w POMOCY, ze mazna to zrobic z poziomu "listy domen zarejestrowanych", ale gdy korzystam z tego to nie mam opcji "USTAWIENIA' . Prosze pomozcie, bo domena w obecnej szacie graficzej (tzn zadnej) nie ma szans "na ruch"

gdzie ja zaparkowalas?

ustawiona szata graficzna raczej nie bedzie miala wplywu na ruch...

Edited by rok1978

gdzie ja zaparkowales?

ustawiona szata graficzna raczej nie bedzie miala wplywu na ruch...

zaparkowalam na NameDrive.

Moja domena jest praktycznie na stronie bez zadnej szaty graficznej.

I mamjeszcze pytanko: dlaczego nie wyswietla mi sie liczba klikniec, jak na 100% klikniecia byly (nie JA)??

zaparkowalam na NameDrive.

Moja domena jest praktycznie na stronie bez zadnej szaty graficznej.

taka biala strona z linkami? Moze nie dodalas jej do panelu? Albo jest w trakcie weryfikacji.

Edited by rok1978

taka biala strona z linkami? Moze nie dodales jej do panelu? Albo jest w trakcie weryfikacji.

Prosze napisz,jak sprawdzic czy jest domena aktywna bo na moim koncie, zarowno na doppel i namedrive, jest lecz brak liczby odslon i klikniec a na 100% sa one (nie MOJE), kurcze jak to "rozkminic" ;)

Prosze napisz,jak sprawdzic czy jest domena aktywna bo na moim koncie, zarowno na doppel i namedrive, jest lecz brak liczby odslon i klikniec a na 100% sa one (nie MOJE), kurcze jak to "rozkminic" ;)

nie znam bardzo dobrze namedrive, ale z tego co pamietam aktualizacja statystyk odbywa sie tam 1-2 razy dziennie wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc.

EDIT: uzytkownik ja nie zauwazylem, ale juz poprawiam ;)

Edited by rok1978

Panowie nie zauważyliście, że rozmawiacie z kobietą. Wypadałoby używać rodzaju żeńskiego ;)

No coz, nie da sie ukryc, ze jestem kobieta, a Kenzo to tez damski perfum, no i tez chcialabym dzialac w "swiecie domen".

A przechdzac do meritum sprawy, to byc moze fakt, ze domene dzisiaj rana zarejestrowalam, powoduje brak klkniec, ktore mialy miejsce, (nie MOJE)

Zobacze co bedzie jutro, mam nadzieje,ze moge na WAS Panowie liczyc w tej materii (domen), bo przyznaje sie bez bicia, ze cienka jestem. Ale dzisiaj sie podszkole (i nie tylko dzis). Ale wiem tez, ze sa moge miec sporo problmow, dlatego jestem tutaj.

Zycze wszystkim milego dnia. Papa

EDIT: uzytkownik ja nie zauwazylem, ale juz poprawiam ;)

Wzorowy forumowicz :P

Kenzo, być może Twoja domena nie dodała się do listy, bo ktoś już kiedyś tą domenę parkował przed Tobą i w Name Drive pozostał rekord po tej domenie. Domena nie jest przypisana do Twojego konta i dlatego nie możesz edytować ustawień tej domeny. Więc może spróbuj jeszcze raz przejść przez etap dodawania domeny do listy a gdy otrzymasz komunikat że domena już istnieje w systemie, wybierz opcję "usuń" i i dodaj ponownie - wtedy domena zaparkuje ponownie z czystym kontem i historią (wejść i kliknięć). Wtedy już na etapie dodawania domeny możesz ustawić szablon, słowa kluczowe, etc.

Życzę miłego dnia, również. Papa ;)

Edited by uzytkownik

Właśnie natrafiłem na podobny problem zaparkowanej strony bez szaty graficznej.

Pół roku temu zaparkowałem stronę w ND i od tamtego czasu żadnych wejść, aż dziwne, bo domena mi się niezła wydawała.

Wszedłem kontrolnie na nią i się okazało że jest w sedo zaparkowana (nawet tam nie jestem zarejestrowany).

Przy transferze musiały mi się źle DNS ustawić i lipa. Albo ktoś sobie zarobił jak ją miał w panelu albo sedo tylko zarobiło ...