Jump to content

Recommended Posts

Posted

e-Firmy.org

i-Telefony.com

pieniadz.org.pl

Co sądzicie o tych domenach? Są warte przynajmniej kilka groszy? Myślę o sprzedaży e-Firmy.org (choć nie jestem zdecydowany, ponieważ zastanawiam się też nad stworzeniem serwisu na niej), dwóch pozostałych raczej bym nie sprzedał, ale jestem ciekaw czy to zwykłe śmieci, czy może mają jakąś wartość? Samemu nie potrafię ocenić, ponieważ nie znam rynku domen internetowych.

Posted
e-Firmy.org

i-Telefony.com

pieniadz.org.pl

Co sądzicie o tych domenach? Są warte przynajmniej kilka groszy? Myślę o sprzedaży e-Firmy.org (choć nie jestem zdecydowany, ponieważ zastanawiam się też nad stworzeniem serwisu na niej), dwóch pozostałych raczej bym nie sprzedał, ale jestem ciekaw czy to zwykłe śmieci, czy może mają jakąś wartość? Samemu nie potrafię ocenić, ponieważ nie znam rynku domen internetowych.

Początki są zawsze trudne - niestety wszystkie domeny 0 zl.

Probuj lapac domeny przez serwisy lub szukac ciekawych domen skladajacych sie z dwoch slow z koncowka .pl

Mozesz ew. fajne slowa kluczowe pojedyncze szukac w .com.pl, .com, eu., .net

Pozostale koncowki sobie odpusci.

e-, i-, i, e to ew. tylko z dobrymi slowami kluczowymi i tylko w .pl

Posted (edited)

wszystkie domeny do tej pory rejestrowałem z myślą o serwisach internetowych i zapleczach, preclach, itd. nie patrzyłem na ich ewentualną wartość, ale ostatnio przez przypadek trefiłem na to forum i postanowiłem, że rejestrując następne domeny będę zwracał na to uwagę, ponieważ zawsze jakby trefiła się szansa sprzedaży jest to kolejny zarobek i chciałem się dowiedzieć jakie domeny są warte uwagi :rolleyes:

Dzięki za wskazówki, a powiedz mi jeśli chodzi o domeny składające się z dwóch słów to lepiej je rozdzielać myślnikiem czy nie?

Dla przykładu lepszy będzie komputer-online.pl czy komputeronline.pl (ta domena nie jest moja domena). Wiem, że w tym przypadku słowa są daremne, ale miało to posłużyć tylko przykładowi.

Edited by Szymon6
Posted

Wg mnie 2 slowa pisane razem. W przypadku bardzo dobrego polaczenia slow mozna do kompletu wziac z kreska. Zawsze tez z kreska i bez bierz e-.. i e... Online jest rowniez akurat takim przykladem gdzie ludzie czesto biora rowniez z kreska i bez.

Posted

Zarejestrowałem kolejną domenę z puli wolnych. Tym razem i-GSM.pl domena będzie dla forum o GSM. Co o niej sądzicie dobry wybór? Czy tym razem jest cokolwiek warta czy też śmieć?

Posted

Niestety sama nic nie jest warta z uwagi na swoją budową ( i + "-" ) .

Tak jak tutaj Maq Ci polecił . Spróbuj swoich sił w zdobywaniu domen z rynku wtórnego poprzez serwisy przechwytujące domeny .

Pozdrawiam

Posted
Niestety sama nic nie jest warta z uwagi na swoją budową ( i + "-" ) .

Tak jak tutaj Maq Ci polecił . Spróbuj swoich sił w zdobywaniu domen z rynku wtórnego poprzez serwisy przechwytujące domeny .

Pozdrawiam

Zamierzam tak robić, ale czasami potrzebuje domeny na szybko więc w grę wchodzą tylko te wolne. Tak też było dzisiaj, a i-GSM.pl tak się mi spodobała, że postanowiłem ją zarejestrować. Tym bardziej, że sądziłem, że spełnia wymagania maga

e-, i-, i, e to ew. tylko z dobrymi slowami kluczowymi i tylko w .pl

gsm to dla mnie bardzo dobre słowo. Oczywiście nie liczyłem tu na dużą wartość tej domeny (bo juz byłaby zajęta), ale miałem nadzieję, że jest warta przynajmniej kilka złotych :lol:

Dobrze, że nie handluje domenami, bo bym zbankrutował xD