Jump to content

Recommended Posts

Posted

W najbliższym czasie przeprowadzona zostanie nowelizacja ustawy o Inspekcji Ochrony Środowiska.

Skutkiem tego będzie wdrożenie dużego systemu gromadzenia i udostępniania danych dotyczących środowiska i jego ochrony. System będzie się nazywał EKOINFONET.

W związku z powyższym, na ile wyceniacie domenę ekoinfonet.pl , biorąc pod uwagę, że prawdopodobnym odbiorcą będzie Inspektorat Ochrony Środowiska / Skarb Państwa?

Posted
tak czuję, że adres ich będzie wyglądał tak: ekoinfonet.gov.pl

Niekoniecznie. Za przykład może tutaj służyć centrum informacji o środowisku z adresem ekoportal.pl.

Strona jest prowadzona przez instutucje publiczne, za państwowe pieniądze a większość danych dostarczana jest przez administrację rządową/samorządową.

gov.pl wg mojej opinii nie jest problebem i raczej nie będzie w użyciu

Posted
albo ECOinfonet.pl

Temat jest wałkowany od lat i w dokumentach wyraźnie się używa nazwy ekoinfonet, a nie ecoinfonet. W projekcie ustawy też jest użyta taka nazwa, więc o nazewnictwo jestem spokojny.

Posted

Jak narazie przedstawiono tutaj dwie opinie dotyczące domeny. Dziękuję za te uwagi, ale co do przyszłego wykorzystania domeny w opisany przeze mnie sposób jestem spokojny. Rzecz jednak idzie o próbę wyceny tego adresu...

Posted
Rzecz jednak idzie o próbę wyceny tego adresu...
To zależy, ile państwo da. :rolleyes: Szastanie cudzymi pieniędzmi nic nie kosztuje, więc nie zdziwiłbym się gdyby cena była jakaś księżycowa - może nawet niskie xx xxx :)
Posted (edited)
To zależy, ile państwo da. :D Szastanie cudzymi pieniędzmi nic nie kosztuje, więc nie zdziwiłbym się gdyby cena była jakaś księżycowa - może nawet niskie xx xxx :rolleyes:

Czyli jakiś urzędniczyna, któremu powierzono zadanie - "Znajdź Pan domenę". Ten zobaczy, że zajęta to wymyśli i zarejestruje jakąś :) w dodatku jeszcze się pochwali szefowi, że Skarb Państwa kosztowało to tylko 1 złoty a zarejestrował to w firmie domeny.pl, czyli "uwali" Skarb Państwa na 3 lata (obowiązkowe przedłużenia).

Myślę, że prędzej jakiś podmiot komercyjny lepiej sobie poradzi z domeną i powierzonym zadaniem. Trudno wycenić.

Edited by maryuse