Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Od ubiegłej niedzieli rozpocząłem pracę nad serwisem pod przechwyconą domeną:

RapCity.pl

I odrazu skoczyły statystyki.

Link do nich.

http://logs.host4u.pl/wicherek/rapcity.pl/analog/

Statystyki generowane są raz dziennie kilka minut po północy.

Proszę informację czy mój entuzjazm nie jest przerośnięty.

Bo nie wiem czy właściwie go czytam.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

Edited by wicherek
Posted (edited)
Nie łatwiej zainstalować Analytics ? Jest o wiele czytelniejsze. Jeśli chcesz mogę Ci w tym pomóc, bo widzę, że korzystasz z Joomla.

Masz rozeznanie w Joomla ? Byłoby super.

Założyłem konto w Analytics na tę domenę i mam już tekst (skrypt) do wklejenia ale nie wiem (z braku wystarczającej wiedzy) jak wkleić go w html-u. W pajączku nie byłoby problemu ale od 2 tygodni ćwiczę w Joomla i jakoś mi "podszedł".

Jak byś miał czas to miałbym jeszcze kilka szybkich pytań ale narazie potrzebuję pomocy jak wkleić to w html-u do Joomla.

#EDIT: Pracuję jeszcze nad konkretnym serwisem w Joomla "eskalibur*pl" i o to potrzebowałbym spytać.

Edited by wicherek
Posted

Ja zrobiłem tak: Przy pomocy modułu mod_custom utworzyłem "Footer" wyświetlający się w pozycji "Footer", do którego oprócz "Copyright © NazwaStrony.pl - All Rights Reserved" wkleiłem kod dostarczony przez google.

Ogólnie rzecz biorąc korzystamy z mod_custom przy wyłączonym WYSIWYG Edytorze. Możesz go wyłączyć w: Panel Administratora > Site > Global Configuration