Jump to content

Poczta na @co.uk

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam ostatnio moj znajomy zrobil wielki blad wydrukowal 400 wizytowek na ktorej zamiescil adres pocztowy zamiast:

nazwa_poczta@nazwa_mojej_domeny.co.uk

dal:

nazwa_mojej_domeny@co.uk

Czy ktos wie , czy mozna gdzies zarejestrowac taka domene jak ta druga wersja - czy sa one w ogole dostepne?

Edited by ir3
Posted
Witam ostatnio moj znajomy zrobil wielki blad wydrukowal 400 wizytowek na ktorej zamiescil adres pocztowy zamiast:

nazwa_poczta@nazwa_mojej_domeny.co.uk

dal:

nazwa_mojej_domeny@co.uk

Czy ktos wie , czy mozna gdzies zarejestrowac taka domene jak ta druga wersja - czy sa one w ogole dostepne?

myślę że nie można

Posted

W początkach DNS można było nawet mieć blabla@xx. (gdzie xx to TLD, którym zarządzał ktoś skłonny do udostępnienia takiej usługi – kropka na końcu była obowiązkowa ze względu na najwyższy poziom domeny, ale jeśli poczta byłaby w co.uk to już końcową kropkę można by pominąć, bo to domena drugiego poziomu).

Przepraszam za off topic – żeby nie było to powiem, że taka operacja obecnie nie jest możliwa prawdopodobnie w żadnym rozszerzeniu. Formalnie - bo technicznie problemu jak widać nie ma.

Posted

Jak mu szkoda tych wizytowek to niech zleci dodrukowanie samoprzylepnych karteczek z poprawnym emailem i je tam poprzykleja, moze to nie bedzie zbyt piekne ale zaoszczedzi :)

Posted
Nie sluchaj ich... mozesz wykupic domene co.uk i bedzie ok. Koszt pewnie jakies 100000000000000 EUR. No ale wizytowek nie trzeba drukowac od nowa!;)

Nieprawda, zgłaszasz jako nowe TLD chęć bycia registrarem dla domeny .uk (nie wiem jak przepchniesz 2-literową, ale spróbuj). koszt 185 000 USD + koperta. No a potem jak się uda to rejestrujesz co w .uk i już jest :D