Jump to content

Program do odbioru poczty email

Recommended Posts

Posted
Sylpheed, używam od lat i cenię sobie.

Poleciłem też paru osobom i używają do dziś.

program spoko tylko nie wiem jakim cudem ściągnął mi maile z gmaila skoro tam są wykasowane <_<

Posted
program spoko tylko nie wiem jakim cudem ściągnął mi maile z gmaila skoro tam są wykasowane ;)

Naiwny jesteś jak myślisz że google coś kasuje. <_<

Sprawdź ustawienia gmaila i sylpheed, ja używam paru kont gmail przez sylfidę i wszystko gra.

Posted
Naiwny jesteś jak myślisz że google coś kasuje. <_<

Sprawdź ustawienia gmaila i sylpheed, ja używam paru kont gmail przez sylfidę i wszystko gra.

ja tylko testowałem, nie ma sensu używać tego programu przy gmailu

Posted (edited)
E-mail`e wrzucone do kosza są kasowane po 30 dniach jeśli się dobrze orientuję.

teoretycznie tak, tylko posiadam maile w koszu ( np z dwóch miesięcy), ale chodziło mi o to że program ten przywrócił mi wiadomości sprzed roku, których nie mam w odebranych ani w koszu...

@PB mam kilka kont na gmail i wszystkie mam przekierowane na jedno <_< POLECAM

Edited by SWAGGER
Posted
@PB mam kilka kont na gmail i wszystkie mam przekierowane na jedno <_< POLECAM

Mam dwie z moich poczt skonfigurowane tak samo i nie polecam.

Przez pomyłkę pare razy wysłałem wiadomosć ze złego adresu ;)

Posted (edited)
Ale jesli chcesz wyslac wiadomosc z konkretnego ze swoich adresow to juz sie robi problem... <_<

Gmail teoretycznie umożliwia wysyłanie wiadomosci z konta A tak jak by wychodziły z konta B, ale tak naprawdę jest to informacja w nagłówku reply-to i w rzeczywistości w nagłówku wiadomosci i tak jest ukryty prawdziwy nadawca wiadomości.

Ja juz pare razy wysłałem e-mail`e nie z tego konta co trzeba i dlatego nie polecam takiej konfiguracji.

W tej chwili wszystkie swoje konta pocztowe mam ustawione w jednym programie pocztowym.

Edited by Grzesiek86