Jump to content

[SPRZEDAM] Niezawodny, działający program do domen

Recommended Posts

Posted

Opis programu:

Kliknij tutaj, aby zobaczyć opis

Dlaczego jest najlepszy?

Tutaj jeszcze dopiszę, że podana w opisie prędkość jest rzeczywista. Też tak jak jeden z 'twórców' oprogramowania bym mógł napisać 2000 domen na minutę, a w praktyce by nic nie działało. Wiem bo rozmawiałem z osobą, która się sparzyła właśnie tym super-programem sprawdzającym 2000 domen na minutę.

Dodatkowo: Jeśli program pokazuje, że domena jest wolna, to jest wolna. A nie, tak jak 'program sprawdzający 2000 domen na minutę' pokazuje ze jest wolna, a jest zajęta. Mój program opiera się na prawdzie.

Jak zamówić?

Cena programu to 38 dolarów. Płatne przez paypal. Zamówienie jest bardzo proste i gwarantuje, że otrzymasz program ULTRA szybko, może nawet w ciągu godziny od wysłania kasy. Płatność przez PayPal na pawel.otulak@gmail.com - dlaczego ultra szybko? Bo nie musisz się ze mną kontaktować, ja w momencie otrzymania kasy od razu wysyłam program na twojego maila służącego za login do PayPal. W tytule przelewu proszę napisac MocarnyLowcaDomen, a w uwagach mozna wpisac swojego nicka z forum. W razie jakichs niejasnosci bedzie wiadomo kto przelal kase.

W przeciągu najbliższych dni będę sprawdzał czy już zamówiłeś, czy zrobisz to za chwilę :( Pocztę będę sprawdzał kilkanaście razy dziennie, aby zagwarantować Ci szybki odbiór programu.

Edit:

W opisie przez jakiś czas było, że program nie sprawdza .com. To był błąd w pisaniu. Program oczywiście sprawdza .com, co doskonale widać na screenach i w przykładowej tabeli.

Posted

Moje odczucia: nic ciekawego ;]

Zero estetyki - dzialanie programu 2sek/domena tez zostawia duzo do zyczenia - rozumiem ze lecisz po whois :(

Brak polskich domen - tylko globalne ;]

Opis rodem z tele mango - bez obrazy ;)

Wysoka cena ;)

PS. Prawdziwy konkurent nie zachowuje sie w taki dziecinny sposob, i nie wypisuje glupot na temat "przeciwnika" tylko dlatego ze tamten ma wiekszy popyt - nie jestem po zadnej ze stron ale czytajac Twoje posty chwilami odczuwam wrazenie przerostu formy nad trescia :o

Posted
Moje odczucia: nic ciekawego ;]

Zero estetyki - dzialanie programu 2sek/domena tez zostawia duzo do zyczenia - rozumiem ze lecisz po whois :(

Brak polskich domen - tylko globalne ;]

Opis rodem z tele mango - bez obrazy ;)

Wysoka cena ;)

PS. Prawdziwy konkurent nie zachowuje sie w taki dziecinny sposob, i nie wypisuje glupot na temat "przeciwnika" tylko dlatego ze tamten ma wiekszy popyt - nie jestem po zadnej ze stron ale czytajac Twoje posty chwilami odczuwam wrazenie przerostu formy nad trescia ;)

Już się ustosunkowuję do zarzutów:

Zero estetyki - moim zdaniem jest lepiej gdy jest malo wszelakiego rodzaju pierdzidełek i swiecidelek

2sek na domene - to jest predkosc najwolniejsza jaka zanotowalem. a ze jestem uczciwy to ja napisalem. przez wiekszosc czasu program dziala szybciej

tylko globalne - to fakt, ale sprawdza czy sa naprawde wolne. pozatym kasa jest najwieksza na globalnych (jak nie wierzysz to chodz sie wymienimy. ja ci dam trzyliterowke pl, a ty mi com :o )

opis rodem z mango - nie wiem, ja poprostu staralem sie to napisac w sposob jasny i uczciwy

nie napisalem glupot, tylko faktycznie dotarlem do osob ktore kupily sami-wiecie-co.

Posted

tylko globalne - to fakt, ale naprawde sprawdza czy sa wolne. pozatym kasa jest najwieksza na globalnych (jak nie wierzysz to chodz sie wymienimy. ja ci dam trzyliterowke pl, a ty mi com

Niby prawda ale powiem Ci szczerze ze moim zdaniem lepiej dolozyc troszke $ i kupic program tylko i wylacznie do domen globalnych - ze sprawdzaniem alexa,pr i innych pierdol a takich jest na liczki w "angielskim" swiecie :(

Posted
tylko globalne - to fakt, ale naprawde sprawdza czy sa wolne. pozatym kasa jest najwieksza na globalnych (jak nie wierzysz to chodz sie wymienimy. ja ci dam trzyliterowke pl, a ty mi com

Niby prawda ale powiem Ci szczerze ze moim zdaniem lepiej dolozyc troszke $ i kupic program tylko i wylacznie do domen globalnych - ze sprawdzaniem alexa,pr i innych pierdol a takich jest na liczki w "angielskim" swiecie :(

Nie jestem pewien czy to bedzie troche. Zobacz na cene profesjonalnego programu https://www.domainresearchtool.com/buy.php . Pozatym jedna z glownych zalet mojego programu jest to, ze jest prosty w obsludze.

Zreszta namowilem mojego klienta zeby opisal jako bezstronna osoba swoje doswiadczenia z moim programem i z pewnym innym programem. Za jakis czas pojawi sie tutaj wypowiedz. Poczekajmy ;)

Posted
Czyli twój nie jest profesjonalny? :(

Moj jest profesjonalny do szukania wolnych domen. A tamten jest ogolnie do domen. Wiadomo ze DRT jest lepszy. Ale np. wiadomo ze Rolls Royce produkuje lepsze samochody niz zalozmy Opel. Mimo to jezdzi po ulicach wiele Opli. A czy to, ze maja mniej funkcji i bajerow znaczy ze sa gorsze? Nie, znaczy ze sa bardziej ekonomiczne.

Uwazam ze malo kto bedzie chcial wylozyc 250 dolarow na program do domen, bo i tak nie skorzysta ze wszystkich jego funkcji.

Posted
Zreszta namowilem mojego klienta zeby opisal jako bezstronna osoba

coś mi tu nie gra.. "namówiłem" - "mojego klienta" - " jako bezstronna osoba".. czy nie zauważasz tu pewnego konfliktu?

Posted
PS. Prawdziwy konkurent nie zachowuje sie w taki dziecinny sposob, i nie wypisuje glupot na temat "przeciwnika" tylko dlatego ze tamten ma wiekszy popyt - nie jestem po zadnej ze stron ale czytajac Twoje posty chwilami odczuwam wrazenie przerostu formy nad trescia :(

To samo chcialem napisac. W podobnej cenie sa lepsze programy, osobiscie wolalbym dolozyc kilka dolcow i kupic mozzle.com Funkcjonalnosc bez porownania, polecam demo. Poza tym nie ma co sie poownywac do topdomain gdyz nie masz .pl

Za 38zl skusilbym sie ale nie dolarow.

Posted

Apze: Ale posluchaj. Sam-wiesz-co sprawdza domeny w po hostach, a to sprawdzanie nie ma zbyt wiele wspolnego z rzeczywistoscia. To tak jak by nic nie sprawdzal, bo jak sprawdzasz trzyliterowki to masz pelno napisow wolna/oczekujaca a co nie sprawdzisz u rejestratora to zajeta

Domenator: Nie widze konfliktu. Dlatego ze klient juz dostal program, zaplacil kase tak wiec jest osoba bezstronna.

Posted

Jako że mam oba programy, postaram się wypowiedzieć jako ich użytkownik, nie padnie tu słowo, który lepszy który gorszy, bo to każdy ocenia wedle własnych potrzeb. Oceniam je jako użytkownik, nie posiadający wiedzy o sposobie w jakie oba programy działają, nie wnikam w to, nie jestem programistą, jest to informacja dla mnie w dużej mierze nieistotna (to taka próba usprawiedliwiania się przed samym sobą…), liczy się dla mnie efekt wykonanych zadań i tylko to postaram się opisać, co jest uczciwe wobec samych twórców myślę jak i przyszłych użytkowników. Na wszystkie pytania najlepiej są w stanie odpowiedzieć Oni sami.

TopDomain: generuje 1,2,3,4 literowe i 1,2,3,4 cyfrowe kombinacje do następujących zakończeń: pl, com.pl net.pl org.pl com, net, org, info, (bez biz), co.uk, de, eu, generuje kombinacje liter od a-z, 0-9, oraz zawierające "-". Generowanie odbywa się w tym samym programie.

Mocarny Łowca Domen generuje zakończenia: com, net, org, biz, eu, info. Odbywa się to drugim programem Mocarnym Generatorem, po wygenerowaniu pliku, wskazuje się dany plik głównemu programowi – Mocarnemu Łowcy Domen. Generuje kombinacje 2,3,4 literowe, kombinacje 2,3,4 cyfrowe.

Kombinacje mieszane jakie tworzy Mocarny Generator: cyfra-litera, litera-cyfra, mieszane 3-znakowe z jedną cyfrą: cyfra-litera-litera, litera-cyfra-litera, litera-litera-cyfra, kombinacje 3-znakowe z dwoma cyframi: litera-cyfra-cyfra, cyfra-litera-cyfra, cyfra-cyfra-litera.

Zapuszczając 3-literową kombinację liter z COM, aby przekonać się o prędkości obu programów otrzymałem poniższe wyniki (to że 3-literowych COM już nie ma na rynku to już inna sprawa, chodziło jedynie o test):

TopDomain: 1670 domen na minutę. W procesie biorą udział jedynie domeny takie jakie akurat wybrałem czyli COM, nie ma możliwości zapuszczenia sprawdzania dla innych zakończeń jednocześnie w jednym procesie.

Mocarny Łowca Domen: 14 cykli w 6 kombinacjach domen: COM, NET, ORG, BIZ, EU, INFO, czyli 84 domeny sprawdzone sprawdzone w minutę. Nie ma możliwości zapuszczenia sprawdzania jedynie domen w jednym zakończeniu np. COM.

TopDomain wyświetla listę domen w stanie wolne/w stanie do wyjaśnienia w jednym pliku, aby dowiedzieć się która domena jest wolna należy sprawdzić je ręcznie, np. na stronach rejestratorów.

Mocarny Łowca Domen wyświetla domeny w stanie wolne, gotowe do rejestracji.

Prędkość sprawdzania możliwe ze zależy od łącza jakie każdy będzie posiadał, mam tutaj (poza granicami RP) łącze dość szybkie jednak dzielone routerem na inne laptopy co może je spowalniać. Do testu postarałem się mieć w miarę stabilne połączenie i na daną prędkość łącza wyszły powyższe wyniki.

Oba programy zakupiłem z myślą tylko i wyłącznie o sprawdzaniu dostępności domen, bo tylko to mnie interesowało nic innego i tylko na ten temat chciałbym się wypowiadać. Jakiekolwiek inne pytania i wątpliwości na pewno rozwieją sami twórcy, wysyłając może ewentualne opisy, screeny programu itp. a może i filmy, jeśli to dla kogoś jest istotne.

Najlepiej będzie jeśli osoby zainteresowane programami, same zakupią po prostu oba programy i je przetestują :( przeliczając sobie ile sa warte wolne domeny na rynku a ile same programy.

Samym Twórcom życzę dobrej sprzedaży i samych sukcesów, pozdrawiając obu jednocześnie, co niniejszym czynię.

Zatem, good luck, daż bur.

Posted

chyba tez i ja wypuszcze swoj program;) weekend powinien wystarczyc...a bedzie sprawdzal com i pl-ki z podzialem na wolne i wygasajace;)

tester mialby co robic;)

pozdrawiam

Ryszard

Posted
chyba tez i ja wypuszcze swoj program;) weekend powinien wystarczyc...a bedzie sprawdzal com i pl-ki z podzialem na wolne i wygasajace;)

tester mialby co robic;)

pozdrawiam

Ryszard

to jednego klienta już masz :( jak Ty to robisz normalnie ;) respekt,

biorę hurtem i w cenach detalicznych, handel dystrybucja masturbacja,

te zaQpy się staje powoli nałogiem :-), to już zaczyna być stajnia programów... oj chyba trzeba bedzie zamówić sobie wizytę u jakiegoś dobrego psychoanalityka i posiedzieć trochę na fotelu...

pozdrowionka

;)

Posted

tester mialby co robic;)

pozdrawiam

Ryszard

Życzę powodzenia :( Naprawdę. Z chęcią powalczę ;)

Posted

Delikatnie mówiąc jestem mówiąc jestem zawiedziony. :) Program jak program, wiele jest w sieci lepszych i gorszych, ale mrx1 tak się chwalił, że będzie to super-mega-wypas, a tutaj nic porażającego. Moje uwagi pozwolę sobie przedstawić w punktach (punkty są ułożone losowo, rzeczy ważne przeplatają się z kosmetyką)

1. Nazwa jest co najmniej lamerska. Pytałeś, mrx1, jaka będzie lepsza. Sam Łowca Domen by wystarczył. To "mocarny" jest po prostu śmieszne.

2. Okienko programu mogłoby być mniejsze. Wystarczy pozwężać kolumny, w których pisze wolna/zajęta. To samo tyczy się Generatora: po co to takie szerokie?

3. Whois ma to do siebie, że ma limity czyli może być ciężko z rozszerzeniem programu na inne domeny. Dla przykładu whois.eu ma takie limity (aczkolwiek wiadomo, że .eu można sprawdzać w inny sposó:). Nie mówię, że jest to zła metoda sprawdzania dostępności, ale wszystko ma swoje plusy i minusy, więc mówienie, że Twój program jest lepszy od konkurencji to przesada. Tutaj masz linka do czegoś co również używa whois i kosztuje tylko 20 USD: http://www.freedownloadmanager.org/downloa...Edition_8179_p/

5. Nie można mówić, że sprawdzanie po DNSach daje wyniki mało zgodne z rzeczywistością. Nie jest to zgodność w 100%, ale powiem Ci, że ja tak sprawdzam i nie narzekam. Tylko z eu i biz mam jako takie problemy, dlatego eu weryfikuję dodatkowo, a biz olewam. :)

6. Dzielenie programu na 2 części jest niewygodne dla użytkownika. Dużo lepiej byłoby wygenerować te listy i dać je w .txt razem z programem. Jeżeli już upierasz się przy generatorze to:

a. Możesz zintegrować go z programem głównym.

b. Jeżeli zdecydujesz się rozwijać generator osobno to mógłbyś chociaż dodać opcję zapisu do pliku, a nie kazać użytkownikowi kopiować całość i zapisywać w Notatniku.

7. Jestem ciekaw ile osób testowało Twój program. Bo teksty w stylu "uzyskał wysokie noty w ocenach ludzi" (liczba mnoga) czy "szef zespołu testerów" w przypadku tak małego programu wzbudzają we mnie nieufność.

8. Ortografia. "Po prostu" i "co najmniej" pisze się osobno. "Bieżąco" pisze się przez "ż". To tak na temat Twojej strony z opisem. Jest też tam kilka literówek.

DODANO:

9. Cena jest raczej wysoka jak za tak prosty program. Co prawda sam jestem programistą i wiem, że trzeba się cenić. No i lepiej sprzedać jeden program za 38 USD niż trzy za 38 PLN. Tym niemniej jednak biorąc pod uwagę, że na tym forum większość osób ma skrypty do sprawdzania zarówno po whois jak i po DNS myślę, że fortuny raczej nie zbijesz.

Jak coś mi przyjdzie do głowy to jeszcze dopiszę.

Ryskadow: a w czym Twój program będzie lepszy od Domenadera (chyba tak to się nazywało)?

Tak sobie myślę, że generator literówek sprawdzający dostępność i KD to byłby chyba niezły pomysł. Tylko, że na razie to ja muszę pracę magisterską pisać i nie chce mi się przypominać jak to się wątki w .necie robiło. :P Ale jak ktoś jest chętny na wersję jednowątkową (tzn. nie sprawdza dostępności kilku domen jednocześnie tylko po kolei) to niech da znać - w jeden dzień to naklepię. :)

EDIT:

No dobra, z tym sprawdzaniem KD trochę się zapędziłem. Mam skrypt, który to sprawdza, ale jako że działa on na zasadzie odpytywania strony KeywordDiscovery to mam wątpliwości czy powinienem go rozpowszechniać. Jak większa liczba osób zacznie go używać to KeywordDiscovery może wprowadzić jakieś zabezpieczenia.

Posted

Yaci: Dzięki za krytykę. Rzeczowo i sensownie napisałeś posta i za to ci dziękuję. A program super-mega wypas będzie później, tyle, że ten miał być prostym w obsłudze programem, dla ludzi którzy cenią swój czas.

Ale zauważyłem, że bardziej was kręcą nie wolne domeny, tylko te wygasające, a więc może coś o nich pomyślę :)

Posted

Jak wprowadza się nazwy domen do programu, czy z pliku jest to możliwe ? (txt, xls ?)

czy wyniki można zapisać do pliku ? (txt, xls ?)

czy nowe zapytanie sprawdza od nowa, czy korzysta z poprzednich zapytań ?

dlaczego nie można sprawdzać tylko samych com ?

Program jak dla mnie powinien mieć opcję sprawdzania kombinacji słów - na różne sposoby. Czy są w sieci z taką funkcją ?

ps. czytając o tym programie na pierwszym miejscu jest generator domen 2-4 znakowych, jestem ciekawy czy ktoś zarejestrował dzięki takim programom podobne domeny, ile jest jeszcze w ogóle wolnych, bo wygląda to na syzyfową pracę.

Posted
Jak wprowadza się nazwy domen do programu, czy z pliku jest to możliwe ? (txt, xls ?)

czy wyniki można zapisać do pliku ? (txt, xls ?)

czy nowe zapytanie sprawdza od nowa, czy korzysta z poprzednich zapytań ?

dlaczego nie można sprawdzać tylko samych com ?

Program jak dla mnie powinien mieć opcję sprawdzania kombinacji słów - na różne sposoby. Czy są w sieci z taką funkcją ?

ps. czytając o tym programie na pierwszym miejscu jest generator domen 2-4 znakowych, jestem ciekawy czy ktoś zarejestrował dzięki takim programom podobne domeny, ile jest jeszcze w ogóle wolnych, bo wygląda to na syzyfową pracę.

1. Wczytuje się listę z pliku txt

2. Wyniki można zapisać do html, który wygląda np. tak:

http://www.patron.ehost.pl/mrx1/xyxy.html

3. Sprawdza od nowa, przeciez domena moze sie w kazdej chwili zwolnic

O co chodzi z kombinacjami słów?

Sprawdzanie ręcznie kombinacji np. 3 literowych (ok 17 tys. kombinacji) lub 4 literowych (ok 450 tys. kombinacji) to JEST syzyfowa praca. No, ale od czego jest ten program :unsure:

Posted

kombinacja słów, analogicznie jak literówek, i to byłoby przydatne

a kombinacje 2,3,4 literówek - czy dużo ich zostało, czy coś wartego zainteresowania, bo pewnie same wynalazki

ps. kolorystykę to bym zmienił, choćby na taką jak na forum

Posted
kombinacja słów, analogicznie jak literówek, i to byłoby przydatne

a kombinacje 2,3,4 literówek - czy dużo ich zostało, czy coś wartego zainteresowania, bo pewnie same wynalazki

ps. kolorystykę to bym zmienił, choćby na taką jak na forum

Kolorystykę tabel html mogę zmienić na życzenie przed wysłaniem. Podajesz dwa kolory jakie chcesz i masz :unsure: A kombinacje slow faktycznie bylyby przydatne, zrobie to w kolejne wersji.

• 6 months later...