Jump to content

szwagier.pl

Recommended Posts

Posted
Witam,

Wpadła mi z opcji taka domena. Co o niej sądzicie?

Pozdrawiam.

jak tak na nią patrzyłem to żałowałem, że nie moja opcja. ale z drugiej strony poza ładnym brzmieniem sam nie wiem na co mogła by być, poza tym, że na wszystko ;)

Posted
jak tak na nią patrzyłem to żałowałem, że nie moja opcja. ale z drugiej strony poza ładnym brzmieniem sam nie wiem na co mogła by być, poza tym, że na wszystko ;)

Swagger szukał domeny na portfolio... ;-)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
ddregistrar

• Najnowsze posty na forum

• 90% „sytuacja rynku”, 10% reflink — klasyczny content marketing 2026, Dzięki ChatGPT za wyczerpującą analizę rynku i subtelnie ukryty reflink 😄  
    • Cześć! Parkowanie domen w 2026 roku to już nie to samo co jeszcze kilka lat temu. Po wygaszeniu AdSense dla domen od Google sytuacja mocno się skomplikowała. Bodis zakończył działalność, a ParkingCrew nadal próbuje odnaleźć się w nowej rzeczywistości, choć efekty są raczej przeciętne. Na szczęście pojawiło się kilka nowych inicjatyw. Jedną z nich jest GiANT PANDA od Ricka Latony. Wprowadzają RSOC, czyli rozwiązanie, które ma zastąpić klasyczny PPC. W teorii ma to działać znacznie lepiej, ponieważ reklamy są bardziej dopasowane do intencji użytkownika. Dzięki AI generowane są treści na stronach zaakceptowanych przez Google, w które wplatane są linki afiliacyjne. Współpraca z programami partnerskimi może znacząco zwiększać przychody. Minusem GiANT PANDA jest to, że nadal nie wszystkie domeny kwalifikują się do RSOC. Dodajemy domeny do panelu i dopiero po jakimś czasie pojawiają się informacje, że część z nich została przełączona na RSOC. Później kolejne. Nie ma jednak pewności, czy i kiedy dana domena zostanie objęta tym systemem. Z drugiej strony niektóre domeny zaczynają naprawdę dobrze zarabiać, więc potencjał zdecydowanie istnieje. Trzeba jednak jeszcze poczekać, aż cały proces stanie się bardziej automatyczny.   Pewnym utrudnieniem jest też to, że dla wielu ccTLD trzeba ustawiać inne NS-y, a same domeny dodawane są ręcznie. W teorii wszystko wygląda świetnie, ale w praktyce działa to dobrze tylko dla części domen.   https://giantpanda.com/   Jest jeszcze RollerAds. Oni działają bardziej „po staremu” i dość agresywnie - ograniczają ich właściwie tylko niektóre programy antywirusowe. Popundery i OnClick nadal mają się tam dobrze. W teorii lepiej sprawdzają się tutaj domeny z ruchem gorszej jakości bo monetyzowane jest praktycznie wszystko. Dla właścicieli domen to plus, dla użytkowników już mniej, ponieważ dominują tam raczej słabe afiliacje, kasyna, VPN-y, randki itp.   Na dziś RollerAds zarabia najlepiej. Praktycznie z dnia na dzień pojawiają się nowi chętni na ruch, który łatwo jest skalować. Sam nie jestem fanem takich reklam i liczę na dalszy rozwój RSOC. Trudno mi uwierzyć, że wartościowy ruch type-in nie jest dziś nikomu potrzebny. Bardziej wygląda to tak, że po AdSense powstała ogromna luka i rynek nadal potrzebuje czasu, żeby ją sensownie wypełnić.   Nie ukrywam też, że jestem trochę rozczarowany tym, jak obecnie działa RSOC w GiANT PANDA, dlatego większość domen trzymam właśnie w RollerAds. Z jednej strony jestem współodpowiedzialny za ten reklamowy śmietnik, ale z drugiej - to bardziej skutek niż przyczyna. Przyczyną było radykalne odcięcie rynku od sensownych reklam. Jeśli właśnie taki miał być efekt, to trudno się dziwić, że rynek poszedł w tę stronę.   Zostawiam swój link afiliacyjny — jeśli ktoś chce przetestować RollerAds, to zapraszam: https://new.rollerads.com/ref/8a75c97f1-cd650a76248fd   Pojawiają się też zupełnie nowe inicjatywy, głównie z hinduskim rodowodem. Na razie raczkują, ale potrafią generować bardzo dobre przychody. Współpracują bezpośrednio z niektórymi markami. Nie wiem jednak, na ile trwały okaże się ten model współpracy - mam wrażenie, że sposób działania części z nich może być nie do końca zgodny z wytycznymi dużych platform. Mimo wszystko warto obserwować ten kierunek. Lista partnerów jest jeszcze dość skromna, ale stopniowo się rozwija. Trzymam za nich kciuki, bo dla właścicieli dobrych domen z jakościowym ruchem to obecnie najłatwiejszy sposób na sensowną monetyzację.   Aktualnie cały rynek znajduje się na zakręcie i trudno przewidzieć, w którą stronę to pójdzie. Jestem jednak przekonany, że monopol nikomu nie służył. Firmy skupione przede wszystkim na reputacji, a nie na sprzedaży, mogą mieć problem z wytrzymaniem presji ze strony agresywnych startupów z innych części świata. I bardzo dobrze! Największe zagrożenie widzę dziś w przepisach, które mogą przeregulować rynek do tego stopnia, że ostatecznie niewiele z niego zostanie. Im będzie o nas ciszej tym lepiej!  
    • bunkieratomowy.pl przydomowybunkier.pl   Linki do aukcji od 4 PLN: bunkieratomowy.pl przydomowybunkier.pl  
    • Od 2011-02-08 09:13:18 ten sam abonent ma firmasandra.pl, więc dziwnie dla mnie wygląda firma-s.pl utworzona 2015-11-26 19:55:40, skoro firma-sandra.pl w chwili obecnej nie istnieje.
    • Rzutem na taśmę mam jeszcze 5 zaproszeń VIP na WEBMIX 22 maja 2026 w Browarach Warszawskich. W pakiecie całodzienna konferencja z przerwami kawowymi, lunchem i Afterparty współorganizowanym z Aftermarket.pl!   https://bit.ly/4tHal4E   DD
    • Hi guys, I'm Nick. I've been a domainer for about 20 years now and I currently work as a Marketing Director for domain marketplace and auction house Nameshift.com. We focus on European domain names, like .nl, .de, .be, .at, .co.uk, .es, .it, et cetera. If you have any questions, let me know. Best regards, Nick
  • Oferty sprzedaży użytkowników

• Member Statistics

• Total Members
      19,304
    • Most Online
      3,293

Newest Member
    Nick_Nameshift
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.