Jump to content

wycena: domotyka+pl

Recommended Posts

Posted
Witam,

ile mogę oczekiwać za domenę domotyka+pl? czy wchodzi w grę więcej niż 2k?

Pozdrawiam i życzę owocnego meetdomainers....

T.

motyka się wybija na pierwszy plan tutaj..

Posted
Witam,

ile mogę oczekiwać za domenę domotyka+pl? czy wchodzi w grę więcej niż 2k?

Pozdrawiam i życzę owocnego meetdomainers....

T.

a ilu ludzi wie co to jest ta domotyka? Pierwsze słyszę... Chyba jakaś straszna niszowata nisza co?

Posted
motyka się wybija na pierwszy plan tutaj..

dziękuję, na pewno się przyda ta wskazówka, przy zakupie podobnie brzmiących domen ;)

w Twoim nick'u na pierwszy plan wbija się ... Python.

Posted
a ilu ludzi wie co to jest ta domotyka? Pierwsze słyszę... Chyba jakaś straszna niszowata nisza co?

to miło słyszeć ;) gdyż okazuje się, że wobec powyższego kwota jest niewspółmierna.

Posted
chyba fajna domenka ;) ale dzisiaj dopiero pierwszy raz slysze ta nazwe ;) google pomoglo mi wyjasnic to slowo...

pierwszy raz usłyszałem tę nazwę dwa lata temu (data rejestracji), firma, która prowadziła szkolenie z zamiarem sprzedaży systemu nazwanego domotyka, nie kupiła tej domeny wcześniej ;) (później kupiła chyba .net.pl)

Posted (edited)

Prowadzę firmę, która zajmuje się tym tematem i powiem Ci szczerze, że w życiu nie dałbym za tą domenę 2k.

Termin "domotyka" stworzyła i na siłę stara się rozpowszechnić firma Emiter, która dystrybuuje system Teletask.

W branży funkcjonują pojęcia "automatyka budynku" i "inteligentne domy, biura, srutupierdu".

2k może być jedynie warta domena **wyedyytowane**.pl, gdyby nie to, że funkcjonuje pod nią firma, która w branży ma bardzo kiepskie notowania.

Widziałem tą domenę w spadających i się nie skusiłem.

Jeśli ją wyłapałeś, to teraz kombinuj ;)

Tyle w temacie ;)

Edited by kuba.puch
Posted (edited)
2k może być jedynie warta domena **wyedytowane**.pl, gdyby nie to, że funkcjonuje pod nią firma, która w branży ma bardzo kiepskie notowania.

Dlaczego uważasz, że ta firma ma kiepskie notowania w branży ? To, że posiadają tak dobrą domenę generalnie bardzo dobrze o nich świadczy.

Czyzis, być może warto uderzyć do firmy deltadore - swojego czasu posługiwali się tym terminem na określenie swojego systemu (domotyka deltadore - tak to się nazywało zdaje się)...

Edited by ijon
Posted (edited)
Dlaczego uważasz, że ta firma ma kiepskie notowania w branży ? To, że posiadają tak dobrą domenę generalnie bardzo dobrze o nich świadczy.

To nie ten topic, ale nie radziłbym ufać firmom biorąc pod uwagę ich domenę jako kryterium ;)

Nie będę tu rozwijał tematów pobocznych, ale możesz mi uwierzyć, że w temacie automatyki budynku (i firm działających na naszym rynku), to prawdopodobnie orientuję się całkiem dobrze ;)

A co do mojej subiektywnej wyceny domeny, to podawałem argumenty, którymi się kierowałem po to, żeby pytający miał szersze spojrzenie na temat a nie tylko "domena super, graty" czy "uu.. bieda". Takie "wyceny" nic nie wnoszą.

Edited by kuba.puch
Posted
To nie ten topic, ale nie radziłbym ufać firmom biorąc pod uwagę ich domenę jako kryterium ;)

Nie będę tu rozwijał tematów pobocznych, ale możesz mi uwierzyć, że w temacie automatyki budynku (i firm działających na naszym rynku), to prawdopodobnie orientuję się całkiem dobrze ;)

Tak się składa, że też wiem "co nie co" na ten temat ;) Znam też firmę, o której mówiłeś i zdaje się, że jest to jedyna polska firma, która jest producentem inteligentnych instalacji (czy "domotyki" jak kto woli). Pozostałe firmy działające na naszym rynku to tylko dystrybutorzy lub instalatorzy, że się tak wyrażę, "systemów obcych" ;P. Zawsze kibicuję naszym polskim inicjatywom (patriota się znalazł ;) ), stąd to pytanie, dlaczego uważasz że ta firma ma wątpliwą reputację .... Ale faktycznie mały OT się zrobił .... Niemniej jednak patriotyczne pobudki nie pozwoliły mi milczeć ;P

Posted (edited)

Ja bym to (domotyka.pl) potrzymał.. Chociaż, jak dla mnie ten wyraz to straszny "zgrzyt.."

Dziś trudno coś wyrokować.

Edited by css
Posted
Tak się składa, że też wiem "co nie co" na ten temat ;) Znam też firmę, o której mówiłeś i zdaje się, że jest to jedyna polska firma, która jest producentem inteligentnych instalacji

PRZEPRASZAM!!!!

Najmocniej przepraszam za pomyłkę!!!

Myląc liczbe pojedynczą z liczbą mnoga w moim przykładzie niechcący dostało się innej firmie.

Co prawda nie znam zbytnio dokonań firmy, o której piszesz ale nie ulega watpliwości, że nie myślałem o nich pisząc o watpliwej reputacji.

Wszystkich zainteresowanych jeszcze raz szczerze przepraszam.

Zedytowałem moje posty powyżej, żeby nie wprowadzać w błąd ew. klientów w/w firmy.

Posted (edited)

Przyznam, że pierwszy raz spotkałem się z tym zwrotem teraz, w tym wątku, ale Google wskazuje na to, że takowy istnieje - człowiek całe życie się uczy. ;) Sam bym jej raczej nie zarejestrował "domotyka.pl" (nawet jakby była wolna), ale może wtedy stracił sporą szansę na zysk, 2 tys. zł nie wydaje się realne, chyba, że znajdziesz mocno napalonego producenta, który ma "domotyka" jako człon nazwy, a G pokazuje kilku takich, jak nikt z nich nie kupi to może być ciężko ze sprzedażą tej domeny, no a już szczególnie d2d. ;)

#automatykadomu.pl

Edited by thomaso
Posted (edited)

Czyzis, być może warto uderzyć do firmy deltadore - swojego czasu posługiwali się tym terminem na określenie swojego systemu (domotyka deltadore - tak to się nazywało zdaje się)...

- Nie zainteresowała ich, w tej chwili nie mają w nazwie "domotyka".

Temat jest już nieaktualny, bo domena została sprzedana, dziękuję za uwagi.

Widać wnioski są różne ...

pewnie nikogo z Was nie dziwi, że domena: piekarz.pl nie należy do osoby zajmującej się wypiekami :D

Edited by Czyzis
Posted
A możesz pochwalić się kwotą, która uzyskałeś?

chwalić się nie mogę, ale gdyby nie było oferty to bym nie pytał o konkretną kwotę.

Posted

Chyba jakoś tak rok temu, wspominałem aby Czyzis nie pozbywał się tej domeny bo to jedna z lepszych tego typu domen. O moją ex automatykę domową pytało kilka firm(ale moja cena milion pięćset raczej nie zachęcała do kupna) więc nie jest to martwy biznes w Polsce. Nie znam się na wielu rzeczach, właściwie nie znam się na niczym, ale mimo tej ułomności intelektualnej wydaje mi się, że posiadam malutki nosek do ciekawych nazw i domotyka.pl to jest właśnie ciekawa nazwa na której nie sposób stracić.

Posted

po części zgadzam się z Domainerem - ładna domena. Choć na dzień dzisiejszy inwestowanie w nią to trochę loteria. Nie ma bowiem żadnej pewności, że te pojęcie się przyjmie - a póki co zdaje się, że nie jest zbyt popularne. Chyba że, firma która kupiła ma wizję i środki, żeby spopularyzować tą nazwę...

Posted

Nie wiem dlaczego wiekszosci ta domena sie tak podoba. Mi w ogole nie kojarzy sie to z automatyka domowa, a przeciez chodzi o to, aby domena znaczyla cos dla laika a nie starego wyjadacza w danej dziedzinie. Ja bym za nia na pewno nie dal sredniego x xxx zl, ale nie siedze w temacie, wiec moja opinia jest pewnie niewiele warta. Po prostu chcialem wyrazic swoje zdanie jako osoby postronnej :-)