Jump to content

Recommended Posts

Posted

Otóż przyznam się bez bicia ;P iż google doczepiło się do moich reklam które są ( były ;p ) umieszczone na stronach o braku treści lub znikomej i wył konto .

Otrzymałem ładny mail o treści :

Szanowni Państwo,

regularnie sprawdzamy wszystkich wydawców zgodnie z naszymi zasadami programu (http://www.google.com/adsense/policies?hl=pl) oraz Warunkami korzystania z usługi (http://www.google.com/adsense/terms?hl=pl). Ostatnia kontrola Państwa konta przeprowadzona przez naszych specjalistów wykazała jego niezgodność z naszymi zasadami.

Witryny wyświetlające reklamy AdSense powinny oferować użytkownikom niepowtarzalną i trafną treść. Nie należy zamieszczać reklam na stronach zawierających minimalną ilość oryginalnej treści lub niezawierających jej wcale. Reklamy Google nie mogą być również umieszczane na stronach niezawierających treści. Państwa witryna powinna być atrakcyjna dla użytkowników ze względu na przejrzystą nawigację i dobrą organizację. Użytkownicy powinni mieć możliwość łatwego poruszania się między stronami i odnajdowania poszukiwanych informacji. Aby uzyskać więcej informacji, prosimy zapoznać się z obowiązującymi w Google Wskazówkami dla webmasterów dotyczącymi jakości (http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769#quality&hl=pl).

W związku z tym Państwa konto AdSense zostało wyłączone.

Otrzymają Państwo płatność z tytułu nierozliczonych zarobków, ale nie będziemy mogli już współpracować z Państwem ani Państwa siecią witryn. Dziękujemy za wyrozumiałość.

Z poważaniem,

Zespół Google

I moje pytanie brzmi czy ktoś miał podobną sytuację ? Gdyż maila dostałem równe 2 tyg temu , okres rozliczeniowy przypada na końcówkę miesiąca a tu już nowy miesiąc a wynagrodzenia brak .

• 2 weeks later...
Posted
Dostaniesz wypłatę, jednak przeczytaj dokładnie kiedy AdSense wypłaca pieniądze (nie od razu po zakończeniu miesiąca).

Mam taką cichą nadzieje iż pod koniec tego miesiąca otrzymam . A może mieć jakieś znaczenie status konta przed wyłączeniem ? Gdyż bodajże od czerwca miałem zatrzymaną płatność aby suma się kumulowała

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Pozwoliłem sobie podbić temat z zapytaniem czy ktoś był w podobnej sytuacji ? . Przypomnę iz na okres wakacyjny do momentu wyłączenia konta ustawiłem sobie wstrzymanie płatności aby wieksza suma się skumulowała

Gdyż minął już pełen miesiąc a po przelewie ani widu ani słychu . Napisałem do nich ale z opinii innych trochę poczekam na odpowiedź albo jej wogóle nie dostane

Z góry dziękuje

Edited by DESiGNER