Jump to content

Kontroferta na Sedo

Recommended Posts

Posted

Witam

Tak dla pewności.

Co się dzieje po wysłaniu kontroferty do potencjalnego nabywcy?

- akceptuje on kwotę, i za taką właśnie kwotę nabywa domenę

czy

- akceptuje on kwotę, po czym wystawiana jest aukcja z taką właśnie kwotą minimalną

Zawsze może jej nie zaakceptować , czy wtedy możliwe jest jeszcze wystawienie aukcji po jego "starej ofercie" ?

Z góry dzięki za odpowiedź

ps: moja pierwsza oferta z Sedo, dlatego taki stres :P

Pozdrawiam

Posted

jesli zaakceptuje oferte to nabywa za taka wlasnie kwote domene

jesli nie zaakceptuje to zwykle daje kontroferte (moze tez dac 'cancel negotiations')

Ty po kontrofercie - mozesz ja zaakceptowac , poslac domene na aukcje (cena startowa to jego oferta), dac kontroferte, albo dac cancel negotiations.

Posted
jesli zaakceptuje oferte to nabywa za taka wlasnie kwote domene

jesli nie zaakceptuje to zwykle daje kontroferte (moze tez dac 'cancel negotiations')

Ty po kontrofercie - mozesz ja zaakceptowac , poslac domene na aukcje (cena startowa to jego oferta), dac kontroferte, albo dac cancel negotiations.

Wielkie dzięki za szybkie wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Posted
Wielkie dzięki za szybkie wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Możesz też zaryzykować i zaznaczyć "final offer" - w ten sposób sprzedałem bardzo słabą domenę, za bardzo dobre pieniądze. Kupujący mógł się przestraszyć, że nie chcę już negocjować i pewnie ją zaakceptował. Pamiętaj, że takie coś może zakończyć negocjacje bez sprzedaży.

Powodzenia!

Posted (edited)
Możesz też zaryzykować i zaznaczyć "final offer" - w ten sposób sprzedałem bardzo słabą domenę, za bardzo dobre pieniądze. Kupujący mógł się przestraszyć, że nie chcę już negocjować i pewnie ją zaakceptował. Pamiętaj, że takie coś może zakończyć negocjacje bez sprzedaży.

Powodzenia!

Przy pierwszej transakcji wolę nie ryzykować :P

Może później będę wykorzystywał takie psychologiczne zagrania :P

Dzięki

Edited by polmajk