Jump to content

rejestrator a transfer

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam pytanie raczej do rejestratorów, chyba, że ktoś zna rozwiązanie :)

Jak rozwiązaliście proces transferu? Tzn. jeżeli użytkownik zgłosił domenę do transferu i po wykonaniu transferu domena znajduje się nadal w panelu.

W jaki sposób u niektórych rejestratorów po wykonaniu transferu (który ukończył się powodzeniem) domena znika i pojawia się u innego rejestratora?

Chodzi mi o to, co jest potwierdzeniem dla rejestratora, żeby usunął domenę z bazy, a 2 rejestrator ją dodał i przypisał dla konkretnego użytkownika.

Posted

Dane o transferach przesyłane są przez NASK automatycznie, więc to nie jest żaden problem. Brak usunięcia domeny z panelu to po prostu braki programistyczne u niektórych registrarów.

Posted
Chodzi mi o to, co jest potwierdzeniem dla rejestratora, żeby usunął domenę z bazy, a 2 rejestrator ją dodał i przypisał dla konkretnego użytkownika.

Poczytaj o <poll>

Posted
W jaki sposób u niektórych rejestratorów po wykonaniu transferu (który ukończył się powodzeniem) domena znika i pojawia się u innego rejestratora?

Rejestrator od którego domena została przeniesiona dostaje wiadomość <poll> o tym że domena została wytransferowana i do jakiego rejestratora, a rejestrator do którego domena została przeniesiona dostaje wiadomość <poll> o tym że domena została przeniesiona do niego.