Jump to content

W jakim serwisie zauważasz większą ilość ofert na swoje domeny?  

20 members have voted

1. 1. W jakim serwisie zauważasz większą ilość ofert na swoje domeny?

• AfterMarket.pl
      12
    • PPD.pl
      8

Recommended Posts

Posted (edited)

Ale ankiety nie ma... :)

edit: o już jest. ;)

edit2: wydaje mi się, że ppd jest jeszcze zbyt młode na tego typu porównania. Mimo to uwielbiam ten panel. ;)

Edited by qba.guzik
Posted
wydaje mi się, że ppd jest jeszcze zbyt młode na tego typu porównania. Mimo to uwielbiam ten panel. :)

Myślę że wiek nie ma znaczenia, liczba spływających ofert zależy po prostu od tego gdzie kieruje domena. Powyższą ankietę rozumiem jako porównanie przy założeniu że domena jest zaparkowana na domyślnej „landing page” Aftermarket/PPD.pl

Porównania takiego nie mam, ale mogę powiedzieć że przy zmianie z sedo na standardową stronę parkingową PPD.pl liczba otrzymywanych przeze mnie ofert skończyła baaaaaaardzo.

Posted

Ja głosowałem na ppd, ogólnie faktycznie panel jest dużo bardziej funkcjonalny, co do ilości ofert to ciężko porównać dopiero się przenoszę :)

Posted
Myślę że wiek nie ma znaczenia, liczba spływających ofert zależy po prostu od tego gdzie kieruje domena.

Masz rację bo większość ofert bierze się z bezpośredniego wejście klienta na domenę, ale jakiś tam niewielki procent *chyba* bierze się z przegrzebania danej giełdy, co jednak może w jakimś tam stopniu wpłynąć na skuteczność sprzedaży.

Zresztą ja tam nie wiem, ja prawie nie otrzymuję ofert. ;P

Posted
Masz rację bo większość ofert bierze się z bezpośredniego wejście klienta na domenę, ale jakiś tam niewielki procent *chyba* bierze się z przegrzebania danej giełdy, co jednak może w jakimś tam stopniu wpłynąć na skuteczność sprzedaży.

Może i masz rację, choć przyznam że sam nigdy za bardzo nie przeglądałem ofert ani na AM, ani na PPD.pl ;) Nie licząc aukcji na PPD.pl, bo zawsze jest coś koło 100 i łatwo można ogarnąć. A już np. na allegro zwykle nie dam rady przebrnąć dalej niż pierwsze dwie strony. :)

Posted
Może i masz rację, choć przyznam że sam nigdy za bardzo nie przeglądałem ofert ani na AM, ani na PPD.pl ;) Nie licząc aukcji na PPD.pl, bo zawsze jest coś koło 100 i łatwo można ogarnąć. A już np. na allegro zwykle nie dam rady przebrnąć dalej niż pierwsze dwie strony. :)

Miałem tu raczej na uwadze klienta końcowego, który chcąc kupić zdrowie*pl wpisał ją w przeglądarkę, zobaczył że jest poza jego zasięgiem (nie daj boże złożył ofertę i dostał kontrofertę ;P), po czym wpisał w google "chcę kupić domenę o zdrowiu" i trafił na którąś z giełd.

Mi przez wszystkie domeny na allegro udało się przebrnąć ze dwa razy w życiu... ;)