Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chyba jeszcze nie (o ile wogóle się przyjmą). 3 lata "obracam się" w nieruchomościach i dziś pierwszy raz zobaczyłem taką nazwę.

S.F.

alpine5

Posted
Chyba jeszcze nie (o ile wogóle się przyjmą). 3 lata "obracam się" w nieruchomościach i dziś pierwszy raz zobaczyłem taką nazwę.

S.F.

alpine5

Dzisiaj mówili o tym w TV Biznes. Można powiedzieć, że to nowy trend.

Posted

O ile mogłaby taka domena kogoś zainteresować z branży nieruchomości, to raczej gdyby była w liczbie mnogiej.

Mimo wszystko np. kawalerki/kawalerka leżą odłogiem na parkingu, sprawdzałem np. szeregowce - przekierowywuje na stronę jakiejś firmy, ale podkreślam, w tym wypadku chyba tylko liczba mnoga ma rację bytu.

S.F.

alpine5

Posted

Brzmi nieco dziwnie, ale ta domena wg mnie jest warta rejestracji.

Z czasem ta technika budowania stanie się popularniejsza, więc szansa na sprzedaż tej domenki wzrośnie.

• 3 years later...
Posted

Domena od jakiegoś czasu jest u mnie i miałem zamiar przykisić ją dłużej ..

Jak wycenilibyście ją dla KK w obliczu zapytania? Oferta na niskie xxx, której nie przyjmę.

Krótki research wskazuje na spółkę z o.o. - bardziej pracownię architektoniczną niż developera.

Posted

Domena od jakiegoś czasu jest u mnie i miałem zamiar przykisić ją dłużej ..

Jak wycenilibyście ją dla KK w obliczu zapytania? Oferta na niskie xxx, której nie przyjmę.

Krótki research wskazuje na spółkę z o.o. - bardziej pracownię architektoniczną niż developera.

Wow ! Jeśli architekci zaproponowali Ci średnie XXX PLN, to albo są bardzo rozrzutni, albo byli na bani (i nie chodzi mi tu akurat o jakość domeny, ale bardziej o mentalność ludzi reprezentujących tą grupę zawodową z którymi zawodowo mam styczność w pewnym stopniu od prawie kilkunastu lat).

Napisz mi na PW jeśli masz ochotę co to za firma, sprawdzę Ci jutro ich potencjał (na podstawie zakupów oprogramowania/sprzętu z ostatnich lat - jeśli będą figurować w naszej bazie). Mimo wszystko nie sprzedawałbym im tej domeny poniżej symbolicznego 1k PLN (próbując uzyskać 1,5k PLN). Jeśli masz czas, to możesz oczywiście celować w wyższe kwoty i czekać na ewentualnego innego klienta, ja osobiście za 1,2k PLN bym ją puścił...

Sebastian

alpine5

Posted (edited)

Sebastian, pisząc że mam zamiar ją przykisić mam na myśli perspektywę minimum 3-5 lat. Przy tym założeniu nawet kwota 1,2k mnie zwyczajnie nie interesuje. Porównując tę domenę do swoich innych z podobnej branży (np. domoszczedny pl, domyoszczedne pl, dombezpieczny pl, hardloft pl) sądzę, że ta akurat zasługuje na wycenę trochę wyższą.

Dla porównania:

- w wątku "obok" wyceniłeś "ladnemieszkanie" na 3-5k - link

- w maju 2012 sam wyceniłem "naszemieszkanie" na 12-15k a Ty ją wyceniłeś na minimum 7k - link

Wydaje mi się (może niesłusznie), że "ladnemieszkanie" lub "naszemieszkanie" jest do zastąpienia frazami typu "wygodnemieszkanie" (4,5k na AM) albo "pieknemieszkanie" (wygasa w listopadzie) a softloft to mimo wszystko TERMIN międzynarodowy oznaczający ten właśnie konkretny typ budynku. Nie żaden "taniloft", "ładnyloft", "dobryloft" itp.

Od czasu ostatniej wyceny przybyło trochę takich nieruchomości w kraju np.:

nowapapiernia.pl

woroniczaqbik.pl

softlofty.com

itp, itd,

Mi się nie spieszy ze sprzedażą tej domeny ale będę wdzięczny za każde Wasze sposteżenia...

edit: ort

Edited by Dick
Posted

Napisz mi na PW jeśli masz ochotę co to za firma, sprawdzę Ci jutro ich potencjał (na podstawie zakupów oprogramowania/sprzętu z ostatnich lat - jeśli będą figurować w naszej bazie).

Ja bym tego nie pisał na publicznym forum... Tym bardziej, że chyba w pracy wiedzą, że zajmujesz się domenami ;)

Wybaczcie OT.

• Like 1