Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trochę od czapy, ale ...

Potrzebna mi Pani do sprzątania w domu raz w tygodniu wiec dałem ogłoszenie do lokalnej gazety. Postanowiłem spotkać się z każdą Panią i w ciągu kwadransu stwierdzić czy się nadaje więc robię krótką ankietę dla Pań. Mam kilka podstawowych pytań nie mniej nie jestem ekspertem, a więc pytam jakie pytania byście zadali? Proszę tylko o poważne odpowiedzi ...

Posted

Zapytaj się czy boi się pająków, innego robactwa (żeby od czasu do czasu zebrała z sufitu pajęczyny, itp.), czy zmywa naczynia pod bieżącą wodą, czy robi im kąpiel (namacza), czy ma uczulenie na środki chemiczne (wtedy będziesz wiedział, że nie boi się sprzątania), niech Ci pokaże jak składa koszule lub wiesza, czy sprzątanie zaczyna od dołu czy od góry mieszkania, itp...

Posted (edited)
Ja bym po prostu sprawdził jak każda sprząta - przez 15 minut rozmowy chyba niewiele się dowiesz.

taki casting co tydzień i nie będzie problemu z zatrudnieniem...

Zwróć uwagę na paznokcie i buty :P

Edited by Adam
Posted

1. Czy podłączanie odkurzacza do listwy komputerowej za UPSem to dobry pomysł?

2. Czy aby podłączyć odkurzać można wyciągnąć z kontaktu dowolną wtyczkę?

3. Czy na czas sprzątania rozłączy pani którąś z przeszkadzających skrętek?

4. Gdy wiadro wody wyleje się pani na komputer to należy go wyłączyć, przetrzeć szmatą i od razu włączyć?

Jeśli odpowiedź na któreś pytanie będzie twierdząca to bym jej do domu nie wpuścił :P

a.

Posted

Nie wiem czy chcieli byście zobaczyć 60-letnią babę nago czy też w lateksowym ubranku sprzątająca. Ja przynajmniej nie wyszedł bym z toalety przez tydzień chcąc powstrzymać wymioty.

Posted
1. Czy podłączanie odkurzacza do listwy komputerowej za UPSem to dobry pomysł?

2. Czy aby podłączyć odkurzać można wyciągnąć z kontaktu dowolną wtyczkę?

3. Czy na czas sprzątania rozłączy pani którąś z przeszkadzających skrętek?

4. Gdy wiadro wody wyleje się pani na komputer to należy go wyłączyć, przetrzeć szmatą i od razu włączyć?

Jeśli odpowiedź na któreś pytanie będzie twierdząca to bym jej do domu nie wpuścił :)

a.

no i zapytaj czy ma też zamiar posprzątać w panelu z domenami :P

(może to być agentka wysłana przez konkurencję!)

Posted
podstawa - czy będzie sprzątać nago :P

Taka informacja powinna byc juz w ogloszeniu zawarta :)

Nie wiem czy chcieli byście zobaczyć 60-letnią babę nago czy też w lateksowym ubranku sprzątająca. Ja przynajmniej nie wyszedł bym z toalety przez tydzień chcąc powstrzymać wymioty.

Sa rozne preferencje :P

#babcie.pl

Posted
no i zapytaj czy ma też zamiar posprzątać w panelu z domenami :P

(może to być agentka wysłana przez konkurencję!)

Moje domowe Centrum Sterowania Światem jest zamykane zamkiem szyfrowym więc dostęp będzie jedynie w mojej obecności.

Posted

podstawowe pytanie-doświadczenie. Myślę że każdy potrafi sprzątać, ale czy posprząta dobrze?.

To zależy czy będzie sprzątała "co z grubsza" czy dokładnie..to znaczy czy czasem przesunie łóżko, szafkę itp.

Ogólnie te z większym doświadczeniem...wiedzą jak zrobić dobrze :P

Posted

U mnie było podobnie, ale to ja nie przeszedłem castingu.

Nawet nie tyle ja, co mój dom... Która by nie przyszła, to spojrzała na mnie, na TO w środku i... to był koniec castingów.

Teraz zap...lam sam.

Dół.

Posted

popros o podanie telefonów do 2-3 osób u których ostatnio pracowała bo chciałbyś z nimi porozmawiać.

jeśli poda to nawet nie musisz do nich dzwonić bo albo wszystko było ok albo podała Ci znajomych :P

jeśli nie poda to nie musisz o nic więcej pytać

Posted

warto też ale delikatnie spytać o ew. o karalność lub zaświadczenie o niekaralności.

jakich środków czystości używa, jakie preferuje i dlaczego. tu chyba będzie słychać odpowiedź fachowca

Posted
Trochę od czapy, ale ...

Potrzebna mi Pani do sprzątania w domu raz w tygodniu wiec dałem ogłoszenie do lokalnej gazety. Postanowiłem spotkać się z każdą Panią i w ciągu kwadransu stwierdzić czy się nadaje więc robię krótką ankietę dla Pań. Mam kilka podstawowych pytań nie mniej nie jestem ekspertem, a więc pytam jakie pytania byście zadali? Proszę tylko o poważne odpowiedzi ...

mówiłem, że Ty Panicz jesteś ;-)

Posted

Saint, ja Ci chętnie dom posprzątam :P Zostaw klucze, daj adres i wyjedź na weekend, uwierz po powrocie dom bedzie nie do poznania :P

a tak bardziej poważnie, to najlepsza będzie jak zawsze metoda prób i błędów :)