Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam go w ramach programu studenckiego MSDN AA w wersji Profesional . Musze powiedzieć że zrobili spory krok podłóg Visty . Siedze na nim od 3 dni i nie mogę złego słowa o nim powiedzieć -_- . Polecam

Posted (edited)

Powiedz cos wiecej o tym programie Microsoftu jak mozesz ;-)

Czytałem cos o tym ale jakos tak bez przekonania ;-)

Edit: Ok juz wiem wszystko - mojego wydziału nie obejmuje ;-)

Edited by Noname
Posted

Gdyby nie ograniczenia producentów oprogramowania, którzy wyłączają możliwość instalacji swoich programów (skądinąd wiem, że pirackie wersje tego nie mają... ;) ) nadal korzystałbym z Win95.

Na razie nie widzę różnic. I nie podejrzewam, że Win7 cokolwiek zmienia.

Pozdrawiam!

Posted

MacOS rules!

Jestem zmuszony do używania jednego PC z WinXP i za kazdym razem jestem chory.

To, co bym zasugerowal, to skoro do W7 potrzebne sa bardziej wydajne kompy (wiec tak, czy inaczej trzeba bedzie kupic nowy komp + W7), to zastanowcie sie nad Makowka z Leopardem (system w nowych kompach jest gratis).

Radosc z uzywania kompa - bezcenne.

Posted
Gdyby nie ograniczenia producentów oprogramowania, którzy wyłączają możliwość instalacji swoich programów (skądinąd wiem, że pirackie wersje tego nie mają... ;) ) nadal korzystałbym z Win95.

Pozdrawiam!

Nie no miedzy 95 a xp jest ogromna roznica, chyba z 2 lata temu musialem odpalic stary komputer na ktorym byl wlasnie ten system i masakra ... a instalacja internetu na 95 to dopiero byla zabawa.

Posted

dokładnie miedzy 95 a xp jest ogromna przepaść,

a co do Seven to w końcu jest to poprawiona vista, i jest on dużo szybszy.

tez zamierzam przejść na 7ke, jak przyjdzie upgrade z della

Posted

Każdy system MS wnosi coraz to nowe udogodnienia i funkcje z których korzystają programiści i chcą z nich korzystąć. Jesli instalator pozwolilby Ci zainstalowac program, to sam program by się nie uruchomił, bo nie znalazłby odpowiedniego wsparcia w systemie.

Ja używam Win7 od lipca i jestem nim ostrożnie zachwycony. Kupiłem Professional BOX za ok. 500 zł :wub:

Posted (edited)
Każdy system MS wnosi coraz to nowe udogodnienia i funkcje z których korzystają programiści i chcą z nich korzystąć. Jesli instalator pozwolilby Ci zainstalowac program, to sam program by się nie uruchomił, bo nie znalazłby odpowiedniego wsparcia w systemie.

Hmmm... pirackie wersje jakoś się uruchamiają na '98 i "dostają odpowiednie wsparcie". Pudełkowe wersje nie dostają.

Cóż... ;)

Pozdrawiam!

Edited by Renek
Posted
Mógłbyś rozwinąć? Jakiś przykład?

No, stary... czego się spodziewasz? Może chcesz jeszcze adres domowy, nip, pesel i regon?

Dla informacji: moje rozważania są czysto teoretyczne i w żadnym stopniu nie dotyczą naruszania czyichkolwiek praw autorskich, licencji i praw własności ;)

Pozdrawiam!

Posted
No, stary... czego się spodziewasz? Może chcesz jeszcze adres domowy, nip, pesel i regon?

Pytałem jaki piracki program uruchamia się na '98, gdzie jego wersja oryginalna się nie uruchamia/instaluje ;)

Nie pytam Cię o żadne wrażliwe dane, spokojnie. Absolutnie mnie to nie interesuje.

Posted
Czy naprawdę uważacie, że za możliwość oglądania przezroczystych okienek warto zapłacić taką kupę szmalu?

za wizualne fiku-miku nie, ale za support dla SSD i parę innych przydatnych rozwiązań ...jak najbardziej ;)

• 2 weeks later...
Posted
za wizualne fiku-miku nie, ale za support dla SSD i parę innych przydatnych rozwiązań ...jak najbardziej :D

Ale o Iphonie nie pomyśleli... Oprogramowanie na win 7 ma trudności z rozpoznawaniem telefonu

Posted
Ale o Iphonie nie pomyśleli... Oprogramowanie na win 7 ma trudności z rozpoznawaniem telefonu

...bo iPhone to produkt konkurencji. Proste jak konstrukcja cepa...

Pozdrawiam!

Posted

ja nie miałem ani jednego problemu...a co ciekwsze z powodu braku czasu poraz pierwszy zrobiłem upgrade a nie clean install.

Wszystkie programy, driver'y, iphone dziala bez problemu

Posted (edited)

Moze ma ktos wersje Home i podpowie mi jak to w koncu jest.. czy wersja Home Premium posiada funkcje zgodnosc z XP czyli mniej wiecej to co na screenie dla przykladowego .exe ..

60077508.jpg

Czy tylko wersje wyzsze to posiadaja ? Bo czytam o tych roznicach ale jakos juz sie zgubiłem jedni o zgodnosci - drudzy o virtual pc itd ;-)

Aktualnie pracuje na Ultimate ale chce sobie prywatnie kupic Home Premium i stad moje pytanie ;-)

Pozdrawiam,

Michal

Edited by Noname