Jump to content

Podbijanie tematów

Podbijanie tematów  

35 members have voted

1. 1. Jesteś "za", czy "przeciw" podbijaniu tematów?

• za
      24
    • przeciw
      11

Recommended Posts

Posted (edited)

"za" oznacza, że chcesz, żeby przywrócono możliwość podbijania tematów.

"przeciw" nie chcesz, nie potrzebujesz, jesteś przeciwny podbijaniu tematów.

Komu to tak naprawdę przeszkadza?

Po co admini to wyłączyli? To "usprawnienie" domyślam się jest wprowadzone z myślą o naszym "dobrze"... a gdzie demokracja? Nikt przecież nie będzie odgrzebywał tematów z przed paru lat, a nawet jeżeli pojawi się jakiś "bot" to chyba można to jakoś inaczej usprawnić?

Głosować można do 30 października 2009r

Zapraszam do głosowania.

Edited by Adam
Posted

Podbicie tematu to inaczej zbicie pozostałych. Jak coś nikogo nie interesuje to nie warto zapychać tym przestrzeni.

Wchodząc na forum chciałbym się dowiedzieć "Co nowego teraz?" a nie "Co nowego tydzień temu?"...

Pozdrawiam!

Posted (edited)

Renek i Domainer demokratycznie oddaliście swoje głosy, więc nie opowiadajcie bajek o tym, że demokracja nie ma tu czego szukać... B), najpierw trzeba poczekać i poznać wyniki (ustalmy, że głosować można do 30 października 2009r.), później przyjdzie czas na szukanie sposobów obalenia (lub akceptacji) wprowadzonych zmian.

Trochę więcej wiary Panowie w siłę demokracji...

P.S.

Panuje cisza wyborcza, był czas na przypychanki - dość agitacji.

Głosujcie.

Edited by Adam
Posted
Renek i Domainer demokratycznie oddaliście swoje głosy, więc nie opowiadajcie bajek o tym, że demokracja nie ma tu czego szukać...

A skąd wiesz, ze to akurat nasze głosy. Może tylko wyraziliśmy opinię - nie głosując?

Pozdrawiam!

Posted (edited)
A skąd wiesz, ze to akurat nasze głosy. Może tylko wyraziliśmy opinię - nie głosując?

Pozdrawiam!

To też demokratyczny wybór, nikt wam go nie odbiera, ale będziecie musieli zaakceptować wolę większości...

Edited by Adam
Posted (edited)
Raczej antydemokratyczny.

Pozdrawiam!

Możesz być antydemokratą, demokracja uwzględnia w pewnym stopniu prawa mniejszości (np. osobom będącym w mniejszości, damy także możliwość ręcznego ustawienia sortownia postów, lecz odgórne udogodnienie będzie dla większości).

Demokracja ma swoje plusy np: Ja jeszcze nie oddałem swojego głosu - zastanawiam się, ale musisz wiedzieć, że przy dobrym(drogim) alkoholu jaśniej mi się myśli ;)

Ja nie lobbuję za którąkolwiek opcją, chcę tylko żebyście wyrazili swoje zdanie w głosowaniu (jestem tylko głosem ludu, a poza tym brak funduszów na kampanie B) ), a niewątpliwym plusem wynikającym z udziału w głosowaniu będzie brak tematów, postów i głosów wyrażających niezadowolenie z wprowadzonych zmian(w przeszłości i na przyszłość), czego chcą zwolennicy jak i przeciwnicy...

Edited by Adam
Posted
Możesz być antydemokratą, demokracja uwzględnia w pewnym stopniu prawa mniejszości

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!" [benjamin Franklin]

Pozdrawiam!

Posted (edited)
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!" [benjamin Franklin]

Pozdrawiam!

Nie wiem za kogo się podajesz - za owcę, czy za wilka?

Edited by Adam
Posted (edited)
Ani za owcę ani za wilka. Za siebie...

Pozdrawiam!

Za siebie to mówił Benjamin Franklin, a swoją drogą wydaje mi się, że byłby "za"...

Edited by Adam
Posted (edited)
Za siebie to mówił Benjamin Franklin, a swoją drogą wydaje mi się, że byłby "za"...

A prawem do posiadania broni? Tak - głosował za tym. Demokratycznie. Jeśli za demokrację można uznać kraj w którym kobiety, kolorowi i Indianie nie posiadali praw wyborczych.

EOT.

Pozdrawiam!

Edited by Renek
Posted
A prawem do posiadania broni? Tak - głosował za tym. Demokratycznie. Jeśli za demokrację można uznać kraj w którym kobiety, kolorowi i Indianie nie posiadali praw wyborczych.

EOT.

Pozdrawiam!

Yarowa podał cytat: Demokracja nie jest dobrym systemem, ale jak dotąd nie wymyślono lepszego.

Jeszcze chwila i będzie batalia o amerykę, przypominam, że głosujemy "za", lub "przeciw" podbijaniu tematów.

P.S. Na forum jest mało kobiet, kolorowych i Indian, ale też zapraszam do głosowania.

Posted (edited)

Głosowanie zakończone, administracja może zablokować ankietę.

Wynikiem 16(za) do 10(przeciw) z dnia 30.10.2009r., większość użytkowników którzy tworzą to forum, oraz jednocześnie chcą, aby jak najlepiej funkcjonowało - demokratycznie oddali swoje głosy, w tej części forum, którą administracja uznała za niezbędną, oraz wyróżnioną nazwą - "sugestie"- co wskazywać powinno, iż adminowie, uważają (powołując "do życia" ten dział), że zdanie użytkowników w temacie funkcjonowania forum jest ważne i potrzebne - w co osoby, które zagłosowały wierzą, że będzie empirycznie potwierdzone.

Licząc się z wyborem tej małej, ale jakże też ważnej części użytkowników, którzy zagłosowali przeciw, proponuję dać im również możliwość, ręcznego ustawienia sortowania postów - w takiej sytuacji, przeciwnicy i zwolennicy będą z pewnością w pełni usatysfakcjonowani z działań administracji.

Mając na uwadze również z pewnością przemyślane decyzje administratorów, w konfrontacji z "praktyką" użytkowników, wnioskuję o odblokowanie w pierwszej kolejności najbardziej newralgicznych działów- "Domeny Polskie", "Domeny zagraniczne", "Domeny z ruchem"- Czyli tych działów, gdzie było najwięcej głosów niezadowolenia z wprowadzonych

zmian.

Pozdrawiam

Edited by Adam
Posted (edited)

Nie widziałem wcześniej tego tematu, a szkoda.

Ustawienia przecież można zmieniać, a nawet zapamiętać:

sortw.jpg

Opcja jest w prawym dolnym rogu widoku tematu.

Moim zdaniem Administracja poszła na rękę zostawiając tę opcję włączoną (można ją wyłączyć), ale niewiele osób o tym wie, ja np. na swoim koncie mam ustawione podbijanie postów "po staremu".

Edited by thomaso
Posted
Moim zdaniem Administracja poszła na rękę zostawiając tę opcję włączoną (można ją wyłączyć),

Zonk. Bo nie można. Nie ma takiej opcji w ACP. Nie mówimy o edycji kodu. :-)

Posted (edited)

No to jak nie można to jest wtedy pełna niesterowana demokracja, każdy może wybrać. ;-)

I tak to mocno zmniejszyło podbijanie ofert, za to pojawiło się bardzo dużo powtórek ofert dla tych samych domen, coś za coś.

Edited by thomaso