Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się nad częścią domen zakupionych przeze mnie w PPD.pl

Co prawda zakupów w żadnym wypadku nie żałuję, chciałbym jednak zasięgnąć waszych opinii, co do niektórych domen.

W skład pytania wchodzi jeden komplet domen oraz jeden, samotny IDN:

• Domena swiatzabaw.pl została kupiona w komplecie z IDNem światzabaw.pl
    Wydaje mi się ciekawa pod serwis z grami dla dzieci, ewentualnie opisem zabaw, których chyba mimo wszystko jest teraz coraz mniej (dawno nie widziałem, aby ktoś grał w cymbergaja, noże czy skakał w gumę B) ). To jednak moje skojarzenia - oczywiście niespójne z dysponowanym czasem na realizację czegokolwiek, mimo wszystko jednak proszę o opinie.

Dodatkowe dane:
    • Alexa:

[*] KD (HG):

• nonIDN: 16 (tylko swiat zabaw, bez ".pl"), do tego dochodzą jeszcze frazy typu "swiat zabaw dla dzieci", ale tego nie liczę.
      • IDN: 27 (tylko świat zabaw, bez ".pl"), do tego dochodzą jeszcze frazy typu "świat zabaw dla dzieci", ale tego nie liczę.

[*]Google:

• nonIDN = IDN: dla języka polskiego: 22.300, bez ograniczenia języka 22.500 (tylko "swiat zabaw", bez .pl).

swiatzabaw.png

[*]oświadczyny.pl - tylko IDN.

W celu rozwiania moich wątpliwości na temat różnicy pomiędzy oświadczynami a zaręczynami zapytałem o to Google. Dowiedziałem się, że oświadczyny to cały "proces", w którym mężczyzna chce zapytać wybrankę, czy zechce zostać jego żoną. Natomiast, zaręczyny, to chwila, od kiedy kobieta wyrazi zgodę na ślub, ewentualnie "ceremonia", na której z góry wiadomo, że mężczyzna się oświadczy, a kobieta oświadczyny przyjmie - przy rodzinie etc.

Mimo wszystko Google swoje, a życie swoje - dlatego proszę o opinie.

Dodatkowe dane:

• Alexa: brak.
    • KD (HG): 1940 (tylko oświadczyny, bez ".pl"), do tego dochodzą jeszcze frazy typu "pomysł na oświadczyny", "tradycyjne oświadczyny" itp. ale tego nie liczę.
    • Google dla języka polskiego: 89.500, bez ograniczenia języka 91.500 (tylko "oświadczyny", bez .pl).

oswiadczyny.png

Posted

ŚwiatZabaw.pl fajna domena pod stronę, tematyka tak jak opisałeś: zabawy dla dzieci

Oświadczyny.pl też fajna, najprościej zrobić stronę z tekstami przykładowych oświadczyn i opisać jak powinna według zwyczaju wyglądać "procedura" oświadczyn.

Posted

ArturZ - bardzo dziękuję za opinię i rady. Szkoda, że nie mam tyle samozaparcia, co Ty do swoich domen, aby je już zagospodarować i na nich zarabiać albo chociaż nie ponosić kosztów ich utrzymania.

Czy ktoś jeszcze jest w stanie napisać coś pozytywnego lub negatywnego na temat tych domen?

• 10 months later...