Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Kupilem ją jakiś czas temu i powoli dochodzę do wniosku że dobrze byloby ją zagospodarować, ewentualnie sprzedać.

Myślę że nazwa jest dość dobra i wartość domeny jest dość poważna.

Zresztą, oceńcie sami.

Co jakiś czas będę poddawal ocenie domeny, które mam w swoim portfolio.

pozdrawiam !

Posted

Rzeczywiście wyniki w Google nie są imponujące, ale wydaje mi się że nie zawsze ilość tych wyników przeklada się na wartość danej domeny.

Są domeny gdzie występują slowa, które mają dużą wartość dla pewnych galęzi gospadarczych, handlowych czy innych i wartość ta nie jest uzależniona od ilości wyników w google.

Akurat ta domena może być wykorzystana przez np:

- producenta urządzeń gps

- przedstawieciela na Polskę urządzeń gps

- importera lub exportera

- etc

poza tym nazwa wydaję się dość prestiżowa i dość powaźna nawet dla dużych korporacji.

Posted
poza tym nazwa wydaję się dość prestiżowa i dość powaźna nawet dla dużych korporacji.
Wydaję mi się, że nic nie rozumiesz...

Jaka korporacja chce miec np. gpspoland.de - i po co?

albo gpspoland.lv ???

Posted
Wydaję mi się, że nic nie rozumiesz...

Jaka korporacja chce miec np. gpspoland.de - i po co?

albo gpspoland.lv ???

Jak to jaka korporacja, np. zajmująca się sprzedażą lub dystrybucją wszelkiej maści urządzeń gps na terenie Polski.

W temacie tym nie chodzi o domeny gpsPoland.de czy .lv, jest mowa o konkretnej domenie GpsPoland z końcówką .PL

Posted
Jak to jaka korporacja, np. zajmująca się sprzedażą lub dystrybucją wszelkiej maści urządzeń gps na terenie Polski.

W temacie tym nie chodzi o domeny gpsPoland.de czy .lv, jest mowa o konkretnej domenie GpsPoland z końcówką .PL

No tak... bo przecież nie mają własnych trademark'ów, w które już wpompowano nie wiadomo ile kasy, pod którymi mogliby zaistnieć na polskim rynku, tylko będą walić drzwiami i oknami do Ciebie... :wub:

Domena nie jest najgorsza, ale na Twoim miejscu z 200-300 zł bardzo bym się cieszył (o ile w ogóle ktoś się nią zainteresuje na serio).

Z Twoich wypowiedzi jednak wynika, iż oczekujesz za nią setek tysięcy...

Gdybym ją od Ciebie dostał za darmo i na allegro by nie poszła, to bym jej nie przedłużał... ale to jest moje skromne zdanie! ;)