Jump to content

Kilka domen -> jeden kod google analytics?

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam kilka stron (i zarazem domen) na różnych serwerach. Chciałbym zainstalować na każdej domenie taki kod śledzący GA, żeby zliczał mi wejścia ze wszystkich stron (domen) w jednym profilu. Czy ktoś wie czy coś takiego jest możliwe? Ewentualnie co należało by zrobić by można było podpiąć kilka różnych domen w jeden profil GA?

Pozdrawiam -_-

Posted (edited)
Buehe, a niby po co coś takiego?

Może po to, żeby dla każdej domeny za każdym razem nie tworzyć nowego profilu statystyk?

Tak, tylko że chcę mieć jeden profil i zliczane statystyki z kilku stron, a nie osobny profil dla każdej witryny -_-

Pewnie jest to mozliwe, jednak na pewno nie jest zalecane przez google. Skoro podajesz nazwę domeny przy zakładaniu profilu to oznacza, że statystyki dotyczą właśnie tej domeny.

Być może zainteresuje Cię rozwiązanie pdobne do tego które ja stosuję.

Swoje domeny przekierowuję pod adres portfolio.pl*/nazwa_domeny, a pod tym adresem znajduje sie kod śledzący GA.

Dzięki temu mam statystyki wszystkich domen w jednym panelu.

* domena portfolio.pl nie jest moja własnością, została użyta dla lepszego zobrazowania przykładu

Edited by Grzesiek86
Posted
Buehe, a niby po co coś takiego?

Cóż działanie czysto PR-owe, muszę mieć statystyki z "jednej dużej witryny" a nie sumę kilku małych. Nakaz przełożonego -_- Jakieś pomysły?

Posted
Pewnie jest to mozliwe, jednak na pewno nie jest zalecane przez google.

Hmm... no jest to jakiś argument, nie chciałbym wpaść w jakiś filtr -_- ale załóżmy, że zaleceniami google się nie przejmuję..

Być może zainteresuje Cię rozwiązanie pdobne do tego które ja stosuję.

Swoje domeny przekierowuję pod adres portfolio.pl*/nazwa_domeny, a pod tym adresem znajduje sie kod śledzący GA.

Dzięki temu mam statystyki wszystkich domen w jednym panelu.

Rozwiązanie ciekawe, ale pod moimi domenami są różne witryny, więc nie mogę tego przekierować na jeden adres.

Posted
Rozwiązanie ciekawe, ale pod moimi domenami są różne witryny, więc nie mogę tego przekierować na jeden adres.

Możesz po prostu na kązdej z tych stron stowrzyć niewidoczny iframe kierujący na jedną stronę ze statystykami.

Chociaż takie rozwiązanie też ma wiele wad. Np. utrata wielu informacji o ruchu.

Posted (edited)

Pewnie ma 20 małych stron po 200 wejść i chce sprzedać każdą jako, że wchodzi tam po 2 tys na każdą :rolleyes:

Statystyka jest niestety na domenę w GA.

Edited by tomekpl