Jump to content

Nowy temat w "Wycena i Opinia" co 24h ?

Recommended Posts

Posted

Witam

Forum jest naprawdę na poziomie. Nie rozumiem jednak tego, dlaczegóż to administracja nałożyła blokadę tworzenia tematów w dziale Wycena i Opinia.

Gdy aktualzuje się jeden wątek dodając nowe domeny robi się bałagan. A tak można by tworzyć estetyczne proste i eleganckie nowe temaciki z domenami do wyceny.

Można liczyć że coś w tej sprawie się ruszy? ;)

Dziękuję za przeczytanie mojej uwagi.

Posted (edited)
Witam

Forum jest naprawdę na poziomie. Nie rozumiem jednak tego, dlaczegóż to administracja nałożyła blokadę tworzenia tematów w dziale Wycena i Opinia.

Gdy aktualzuje się jeden wątek dodając nowe domeny robi się bałagan. A tak można by tworzyć estetyczne proste i eleganckie nowe temaciki z domenami do wyceny.

Można liczyć że coś w tej sprawie się ruszy? ;)

Dziękuję za przeczytanie mojej uwagi.

Ledwo dołączyłeś a już wprowadzałbyś zmiany.

Myślę, że aktualne ustawienia są odpowiednie, zapobiega to dodawaniu do wyceny tysięcy domen tzw. :wub: przez nowych użytkowników.

Stali bywalcy wiedzą jakie domeny warto wystawić do oceny lub też wyceny przez innych, czego nie wiedzą początkujący domeniarze - bo dla nich każda ich domena jest warta kilka tysięcy, co niestety nie zawsze pokrywa się z oceną specjalistów "czyt. osób doświadczonych w tej branży"

Edited by Bert
Posted (edited)

Ok masz rację nowy jestem. Zgłaszam sugestie celem rozwoju forum i polepszenia komfortu bytu.

Jest to tylko zgłoszenie które wymaga głębokiego przemyślenia głównie administracji.

Stali bywalcy wiedzą jakie domeny warto wystawić do oceny lub też wyceny przez innych, czego nie wiedzą początkujący domeniarze - bo dla nich każda ich domena jest warta kilka tysięcy, co niestety nie zawsze pokrywa się z oceną specjalistów "czyt. osób doświadczonych w tej branży"

Wnioskuję iż sugerujesz jakoby forum było tylko dla doświadczonych? Nie widzę w tym złego iż nowi użytkownicy proszą częściej o wycenę. Po prostu uczą się na własnych doświadczeniach.

Edited by enzo
Posted
Ok masz rację nowy jestem. Zgłaszam sugestie celem rozwoju forum i polepszenia komfortu.

Jest to tylko zgłoszenie które wymaga głębokiego przemyślenia głównie administracji.

Wnioskuję iż sugerujesz jakoby forum było tylko dla doświadczonych? Nie widzę w tym złego iż nowi użytkownicy proszą częściej o wycenę. Po prostu uczą się na własnych doświadczeniach.

Nie sugeruję tak, lecz uważam, że pewne ograniczenia pozwolą na utrzymanie porządku na forum. Myślę, że jest to forum na poziomie, a gdyby było kilkaset ;) wystawianych do wyceny przez początkujących domeniarzy doprowadziłoby to do bałaganu.

Posted

Ograniczenie samo w sobie jest dobre.

Ale może zmniejszyć do 12 godzin? Lub aby licznik kasował się co północ lub o innej stałej porze.

Posted
Ale może zmniejszyć do 12 godzin? Lub aby licznik kasował się co północ lub o innej stałej porze.

Porejestruj domeny w ciągu paru dni, wrzuć je za 5 dni do jednego tematu. Naprawdę na poznanie opinii o domenie masz rok, dlaczego chcesz ją poznać w parę godzin po zakupie? Za gorąca woda? ;)

Posted

Jak czasami przeglądam wątki tej części forum to mam ochotę postulować zwiększenie tego limitu do 7 dni. ;)

Pozdrawiam!

Posted (edited)

Ja nie jestem wielce doświadczoną osobą w temacie domen i jak dołączyłem do forum jakieś 3 mce temu to też wydawało mi się to ograniczenie za mocno utrudniające życie.

Ale z perspektywy tych 3 mcy widzę, że jest ono potrzebne. I tak większość wycen w dziale to :rolleyes: i wartościowych ocen jest stosunkowo mało. Sądzę, że wynika to z przesycenia słabymi domenami, więc najbardziej doświadczeni domainerzy (czyli Ci, których opinie cenię najbardziej), rzadko odwiedzają dział i umieszczają wypowiedzi.

Sądzę więc, że 24h ograniczenie jest potrzebne a dla poprawienia jakości działu można rozważyć zwiększenie limitu.

Pzdr,

Sir_Elwood

Edited by Sir_Elwood
Posted (edited)

To może 72h ? Żeby i wilk był syty i owca cała ?

Edit: Mniej wątków - powinno w efekcie dać więcej opinii w wątkach. A więc lepsza nauka.

Edited by bradiaga
Posted
Myślę, że to dobry pomysł. Być może dzięki temu podniesie się jakość działu - co wszystkim wyjdzie na dobre.

Jestem zdania że 24h w tym momencie to najlepsze rozwiązanie, osoby które chcą, aby do działu wycena i opinia dodawać domeny co 72h, nie liczą się zupełnie z nowymi (za dużo rozpalenie emocjonalne z faktu posiadania domeny wartej "1.000.000zł."), albo nie zdają sobie sprawy z mocy edukacyjnej tego działu, 24h to wystarczający termin, aby nie nabrać za dużo ninj, dodatkowo brak ocen, lub oceny negatywne w przypadku ninj, to odpowiednia dawka "orzeźwiającego kubła wody", co w przypadku 3 dni mogło by znacznie wydłużyć okres nauki, oraz rozmazać obraz rzeczywistości.

Posted
24h to wystarczający termin, aby nie nabrać za dużo ninj, dodatkowo brak ocen, lub oceny negatywne w przypadku ninj, to odpowiednia dawka "orzeźwiającego kubła wody", co w przypadku 3 dni mogło by znacznie wydłużyć okres nauki, oraz rozmazać obraz rzeczywistości.

GW ostatnio coś chciała skracać okres wyższej edukacji wśród swoich czytelników z wiadomym skutkiem.

Może jednak pozostawmy to tak jak jest.

Pozdrawiam!