Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mi się podoba.

Mogą ją kupić osoby zajmujące się oklejaniem kamieniem (kamieniarstwo), Ci którzy wydobywają kamień również mogą ją zakupić.

Myślę że warto ją zachować ;)

Posted
WItam, czy może mi ktoś pomóc wycenić domenę kamieniarstwo.pl. Chcę znać szacunkową cenę za którą można by sprzedać tą domenę...

Bardzo ładna, wręcz idealna dla tej branży. Górnym limitem jest cena którą będą skłonne zapłacić największe firmy z tej kategorii. Ile to będzie? Nie mam pojęcia, ale na pewno poniżej 5000 bym nie puszczał.

Posted
Oj z kwotą 5 000zł będzie raczej ciężko. z reguły nie są to bogate firmy, a swoją reklamę skupiają raczej poza internetem.

nie wiem ile koztują nagrobki, wiem natomiast ile się płaci kamieniarzom za układanie ścieżek z kamienia, okładania elewacji, murków, ogrodzeń. o kominkach i wnętrzach nie wspominajac

5k to lekką ręką i bez zastanowienia

Posted (edited)

a na wartości może stracić gdy w polsce zniosą ograniczenia dot. pochówku.

- rozsypanie prochów w górach, na morzu [...]

(oczywiście jeżeli mówimy tu o tego typu kamieniarstwie) ;)

Edited by Bert
Posted (edited)
5k to lekką ręką i bez zastanowienia

Komuś łatwo się liczy, jednak powiedzieć kamieniarzowi by dał Ci te "bagatelne" wyhartowane 5k za domenę... możesz się zdziwić.

Myślę że za taką kasę mogła by się pokusić jakaś firma wydobywająca kamienie, oraz firmy obrabiające kamień do późniejszego ułożenia go.

Dla takiej firmy to około 25m2 gotowego kamienia i domena za 5k... sprzedana.

Edited by enzo
Posted
Oj z kwotą 5 000zł będzie raczej ciężko. z reguły nie są to bogate firmy ...

A świstak siedzi i zawija ... ( bez podtekstów z ostatnimi wątkami proszę ;) )

Posted
Komuś łatwo się liczy, jednak powiedzieć kamieniarzowi by dał Ci te "bagatelne" wyhartowane 5k za domenę... możesz się zdziwić.

Myślę że za taką kasę mogła by się pokusić jakaś firma wydobywająca kamienie, oraz firmy obrabiające kamień do późniejszego ułożenia go.

Dla takiej firmy to około 25m2 gotowego kamienia i domena za 5k... sprzedana.

tak sie składa, że wiem ile zaprzyjażniony kamieniarz może/mógł wydac za domenę. wiem też ile zapłaciłem za poszczególne prace w domu i na ogrodzie- a wcale nie brałem najdroższych fachowców. tyle że roboty było dużo

o kosztach obudów kominków nie wspominajac

Posted
tak sie składa, że wiem ile zaprzyjażniony kamieniarz może/mógł wydac za domenę. wiem też ile zapłaciłem za poszczególne prace w domu i na ogrodzie- a wcale nie brałem najdroższych fachowców. tyle że roboty było dużo

Zgadzam się, życzą sobie jak za zboże.

Posted

No właśnie, widzisz tylko tyle że dużo zarobili. Tak się składa że mam w rodzinie kamieniarza hmm można powiedzieć sztukatorstwa który wykańcza pałace niekiedy.

Mimo tego domeny za 5000 napeno nie kupił by... ba za 500 zł by nie wziął, a to za sprawą iż takich fachowców poleca się głównie drogą mowy. Dodajmy że są to raczej ludzie mało związani z nową technologią.

Tak czy owak, jeśli kupi od Ciebie tą domenę kamieniarz to będę "mocno" zaskoczony.

Posted
A jakie to ma znaczenie?

A takie, że >5.000 zł nie jest dla nich dużą kwotą.

Bo ktoś zasugerował, że "kamieniarze" nie są w stanie zakupić za taką kwotę domeny.

Posted (edited)
No właśnie, widzisz tylko tyle że dużo zarobili. Tak się składa że mam w rodzinie kamieniarza hmm można powiedzieć sztukatorstwa który wykańcza pałace niekiedy.

Mimo tego domeny za 5000 napeno nie kupił by... ba za 500 zł by nie wziął, a to za sprawą iż takich fachowców poleca się głównie drogą mowy. Dodajmy że są to raczej ludzie mało związani z nową technologią.

Tak czy owak, jeśli kupi od Ciebie tą domenę kamieniarz to będę "mocno" zaskoczony.

nie kupi na razie, bo .com.pl wziął w przyzwoitym barterze ;)

zgadzam się, że dobrzy fachowcy polecani są głównie "słownie", ale z tym brakiem związku z nowymi technologiami już co rok jest lepiej. no i weź pod uwagę, ze ci nienajlepsi, też jakoś musza zdobywac klientów :wub:

ale nie róbmy offtopa.

mi sie domena podoba i tanio bym nie oddał, choć chętnie tanio bym kupił ;)

a jak już abonent dotarl na forum, to się nie ma co kryć: nawet na nią opcje załozyłem :P

Edited by networker
Posted
A takie, że >5.000 zł nie jest dla nich dużą kwotą.

Taka kwota będzie dla nich bardzo dużą kwotą :wub:

Zakup takiej domeny w podobnej cenie nigdy się nie zwróci ;)

A propos - w jakiej cenie autor wątku chce ją sprzedać ? ;)

Informacja może być na PW :P

Posted
nie kupi na razie, bo .com.pl wziął w przyzwoitym barterze :wub:

mozna za com. peelki wykonczyc domostwo? ;) sluszna idea ;)

co do tematu to nawet jak nie EU to jakis domainer moglby kupic w satysfakcjonujacej kwocie :P

Posted
Moim zdaniem jedna z lepszych domen w tym dziale, bardzo mi się podoba. Za 5k to myślę, że co niektóre osoby z forum by ją kupiły, od KK oczekiwałbym więcej.

Madre slowa ;)

Posted (edited)

Jestem ciekaw, ile firm z branży kamieniarskiej by nie chciało mieć tak dobrej domeny, pewnie niewiele. ;)

5 tys. zł to nie jest dużo pieniędzy za czysto generyczną branżową domenę i też jestem zdania, że gdyby ktoś z forum kupił za takie pieniądze zrobiłby dobry interes.

Edited by thomaso