Jump to content

Odpowiedź klienta na zapytanie ofertowe.

Recommended Posts

Posted

Witam

Wczoraj wysłałem zapytanie ofertowe do kilku portali aukcyjnych odnośnie domeny oGrosz.pl

"Szanowni Państwo Jestem abonentem domeny ogrosz.pl Jeśli bylibyście Państwo zainteresowani uzyskaniem dodatkowych informacji na temat mojej oferty umożliwiającej przejęcie tej domeny, to w związku z Ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204) proszę o wyrażenie zgody na przesłanie oferty handlowej dotyczącej przeniesienia praw do ww. domeny, poprzez odesłanie wiadomości o treści: Tak .

Z poważaniem

xxxxx " Swoją drogą dzięki za wzór. :rolleyes:

Jeden z większych portali aukcyjnych w kraju odesłał informację zwrotną. "Tak"

Przeszukiwałem forum, ale nie udało mi się odszukać jakiegoś wzoru Pełnej Oferty

Możecie doradzić czy:

- pisać tylko cenę, czy dodawać też na jakich zasadach ewentualne przekazanie domeny (AM, cesja, kod authinfo)?

- cena do negocjacji, czy stała kwota

A może jakoś inaczej to ująć?

Z góry dzięki za pomoc

Posted (edited)

Ja jestem zwolennikiem prezentacji wykorzystania domeny. I zawarcia w mailingu tego wszystkiego, co przemawia na korzyść mojej domeny.

Nie jestem zwolennikiem negocjacji, raczej podaje cenę bez możliwości targowania.

W tym przypadku wybierz a lub b :

a) realną cenę

b ) cenę zawyżoną z adnotacją o możliwości negocjacji.

Meritum to samo, tylko forma inna.

Edited by polo333