Jump to content

dobrecv.pl

Recommended Posts

Posted (edited)
Mała sprzedaż, ale domena też nie najwyższych lotów..

dobrecv.pl sprzedana za 2200 PLN

DD

Gratuluję. :D

A ja mam na testach ofertycv*pl i co teraz zrobić? ;)

EDIT - ale moja chyba bardziej nindżowata. :rolleyes:

Edited by smg
Posted (edited)

cena bardzo adekwatna do domeny.

klient sam się zgłosił? jak było z ceną, negocjacje... ?

Ps.

Sam dziś szukałem dobrej strony według której można napisać dobre CV :rolleyes:

Edited by Guest
Posted

Gratuluję sprzedaży.

A ja mam na testach ofertycv*pl i co teraz zrobić? :rolleyes:

Nigdy nie wiesz czego klient akurat będzie potrzebował, ten biznes to jak loteria. Ja przed chwilą zarezerwowałem lepszecv.pl a nóż widelec...

Posted (edited)

domainer ja też przed chwila zarezerwowałem NapiszCV.pl w końcu "ten biznes to jak loteria" przy odrobinie szczęścia inwestując te 12 zł można zarobić X razy tyle ... :rolleyes:

Edited by Guest
Posted (edited)

Gratuluje.

Jak juz wszyscy chwala sie rejestracjami to przed chwlka zarejestrowalem zyciorysy.pl + IDN. Niestety liczba pojedyncza zajeta :rolleyes:

EDIT:

Oczywiscie wiem, ze zyciorysy to przezytek ale 30 PLN moze sie zwroci :D

Edited by heden.pl
Posted
gratuluję, ale i tak uwazam ze miales farta... IMO ta domena nie byla tyle warta

Również moim zdaniem cena za taką domenę kosmicznie dobra, ale:

- na tym poziomie umiejętności negocjacji i sposobów sprzedaży, które prezentuje Daniel i jeszcze kilka osób z tego forum (bez wazeliny to piszę :rolleyes: ) poprostu nie schodzi się poniżej pewnego poziomu cenowego, nawet za domeny z tzw. "drugiej ligi".

Spójrzcie na najlepszych sprzedawców/handlowców z innej (dowolnej) branży, oni zawsze robią więcej transakcji (i lepsze - niewykluczone, że mniej się przy tym męcząc) niż ich koledzy po fachu (którzy przeważnie poprzestają na tym, iż im zazdroszczą) i fart tutaj nie ma wiele do rzeczy (oczywiście odrobina szczęścia się zawsze w życiu przydaje). Są poprostu bardzo doświadczeni, profesjonalni w tym co robią, angażują się na 101%, mają swoje "triki", mają dużo znajomości (co się przydaje w handlu) + jeszcze kilka innych aspektów o których być może zapomniałem.

Oczywiście sprzedaży gratuluję...

S.F.

alpine5

Posted

to tak jak z moim motto w szkole:

nie sztuka jest dostac piatke jak sie wszystko umie - sztuka jest dostać jak sie nic nie umie

i tu jest tak samo sztuka jest sprzedac nindze za dobre pieniadze

Posted
- na tym poziomie umiejętności negocjacji i sposobów sprzedaży, które prezentuje Daniel i jeszcze kilka osób z tego forum (bez wazeliny to piszę :rolleyes: ) poprostu nie schodzi się poniżej pewnego poziomu cenowego, nawet za domeny z tzw. "drugiej ligi".

Nie ujmujac niczego Danielowi oczywiscie popatrz jakie ceny osiagaja czasami nie oplacone przez Niego domeny. Tak to juz bywa przy pewnej ilosci. Czasami cos sie sprzeda drogo a czasami nie przedluzy domeny wylicytowanej pozniej za xxx czy tez x xxx. :D

Posted (edited)
a co myślicie o domenie: curriculumvitae.pl?

jak dla mnie zbyt skomplikowana nazwa, wolę posłużyć się skrótem "CV" Tak w ogóle to chyba nie odpowiedni temat na wycenę Twej domeny kwalejko

Edited by Guest
Posted
Mała sprzedaż, ale domena też nie najwyższych lotów..

dobrecv.pl sprzedana za 2200 PLN

Mała sprzedaż ?

Najpierw dobryfachowiec.pl a teraz dobrecv.pl za kilka tys....

Wolałbym chyba dobrecyce.pl :rolleyes:

Przecież podobne domeny można zarejestrować z palca o czym świadczy chociażby ten wątek.

Dla pasjonatów płynięcia z prądem: piszemycv.pl jakpisaccv.pl, extracv.pl , poprawnecv.pl, itp. też są wolne.

Wypada jeszcze pogratulować sprzedaży, farciarzu :D

Posted
Tak to juz bywa przy pewnej ilosci.

No właśnie pisałem, że o kilku aspektach z pewnością zapomniałem, ilość jest jedną z nich :rolleyes:

S.F.

alpine5

Posted

Jak w każdym biznesie i tu skala pomaga. Im więcej domen, tym większe szanse, że akurat Twoja domena kogoś zainteresuje.

DD

Posted

jw.

domena nie przypadkowo osiągnęła taką kwotę, kiedy ma się duże portfolio można sobie pozwolić na bardziej wygórowane wymagania co do cen sprzedaży. To nie przypadek, że Daniel sprzeda taką , czy inną domenę za tyle, czy tyle, to jest jedynie efekt przyjętej strategii. Poza tym domena nie jest najgorsza, preferencje domainerów i end userów nie zawsze idą w parze.