Jump to content

Internet na określony czas, czasowy?

Recommended Posts

Posted

Jestem na razie bez internetu i denerwuję mnie już to powoli.  ;)

Nie chciałbym podpisywać żadnych zobowiązujących umów mnie do płacenia abonamentu np. przez rok, dwa lata. Chciałbym się dowiedzieć czy może któryś z Was orientuję się czy jest może jakiś provider, który nie będzie mnie zmuszał do podpisywania zobowiązujących umów, jakiś internet czasowy dla niezdecydowanych jest takie coś?

Posted (edited)

Może lokalny internet radiowy? hmm.. no tylko ze mniej bezpieczny i wolny ;)

.. mozna tez pomyslec np o ofercie internetu z playa na karte... po prostu doladowujesz i masz.

edit: interson pisze o modemie za 100-300zł. / o ile wiem wystarczy miec telefon 3G i uzywasz go spokojnie jako modemu... - tytle ze wtedy dzwonic nie mzesz ;)

b185a2c8a4333073.jpg

Edited by Jaca869
Posted

Szogun, polecam Tobie wziąć albo internet na kartę (konieczny modem obsługujący karty sim, koszt 100-300 PLN. Aktualnie korzystny jest chyba Plus (simdata - 3gr/100kb) oraz Heyah (2gr/100kb)). Możesz też sobie wziąć radiówkę z umową na czas nieokreślony. Wychodzi trochę drożej, ale możesz zrezygnować w każdej chwili.

Posted

A może warto wykupić pakiet internetowy jeśli masz telefon w abonamencie? Nie znam się na cenach bo ja dawno to zrobiłem. Prócz Neo mam pakiet 1GB w Orange. Teraz kiedy iPhone działa również jako modem internetowy to miód malinka ;-)

Posted
A może warto wykupić pakiet internetowy jeśli masz telefon w abonamencie? Nie znam się na cenach bo ja dawno to zrobiłem. Prócz Neo mam pakiet 1GB w Orange. Teraz kiedy iPhone działa również jako modem internetowy to miód malinka ;-)

Jeżeli masz telefon w abonamencie to tak jak mówi kulas, warto. Obecnie używam w Orange 39.5, 500mb miesięcznie za 35zł. Bardzo dobrze się sprawuje.

W takim momencie gdy masz telefon i laptopa, jest to idealna sprawa - korzystasz i w telefonie, i w laptopie przez bluetooth. Polecam.

Posted
Jestem na razie bez internetu i denerwuję mnie już to powoli.  ;)

Nie chciałbym podpisywać żadnych zobowiązujących umów mnie do płacenia abonamentu np. przez rok, dwa lata. Chciałbym się dowiedzieć czy może któryś z Was orientuję się czy jest może jakiś provider, który nie będzie mnie zmuszał do podpisywania zobowiązujących umów, jakiś internet czasowy dla niezdecydowanych jest takie coś?

Jest takie coś. Nazywa się ALICE DSL. Kosztuje np. 29,90 euro miesięcznie za 16 MBit łącze. Miesiąc naprzód trzeba wypowiedzieć... i to tyle. Żadnych długoterminowych zobowiązań. Do nabycia, no cóż, jedynie za zachodnią granicą.