Jump to content

Rejestracja w poczekalni

Recommended Posts

Posted

Witam

dziś na dropped podczas rejestracji zaciekawiłem się taką opcją:

*Chcę poczekać z rejestracją domen. Zamówienie na domeny zostanie złożone jako zawieszone. Aby domeny zostały zarejestrowane, należy je ręcznie odwiesić.

Zarejestrowałem tak, nie pobrało mi pieniędzy.

Domena jakby "wisiała"

1_Rozumiem że nie muszę jej teraz opłacać a jest tak jak by testowana? Czyli jeśli ją puszczę to nie zostanie zarejestrowana, a jeśli zapłacę to zostanie tak?

2_Nacisnąłem "Zrezygnuj" i domena została usunięta, jednak to było nie umyślne, chcę ją zarejestrować. Kiedy ona znów wróci do puli wolnych domen?

Posted

Po złożeniu takiego zamówienia domena jest rezerwowana na okres 15 dni. W tym czasie tylko Ty możesz ją zarejestrować.

W dropped musisz ją opłacić w ciągu 14 dni. Jeśli tego nie zrobisz, domena zostanie usunięta z Twojego panelu. Po tym masz jeszcze 5 dni, w których możesz daną domenę zarejestrować. Po upłynięciu tych 5 dni domena wraca do puli wolnych domen.

W sprawie rejestracji domeny, którą usunąłeś z panelu proponuję spróbować ją zarejestrować. Jeśli to się nie uda, skontaktuj się z rejestratorem ;) .