Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kiedyś dla ludzi z bliskiej rodziny przechwycilem ich nazwisko w .pl, czteroliterowe, pod .com.pl nawet dziala firma. Nikt się z tego powodu nie ucieszyl. Wciąż trzymam domene z nadzieja ze dzieci dostrzegna wartość jak bardziej dorosna.

Posted

Ostatnio dostałem zapytanie o domenę podatki.tel - klient chciał kupić domenę na urodzinowy prezent dla żony :lol:

Niestety, żona chyba nie była warta tej domeny, ponieważ gdy odpisałem na zapytanie klient już się nie odezwał :)

Posted
Ostatnio przydażyła mi sie nietypowa sprzedaz, ktos kupiłdomene na..... prezent dla innej osoby.

Macie jakies podobne doswiadczenia ???

Tez tak mialem, ze zglosil sie klient z zapytaniem o domene, bo chcial bratu na prezent podarowac - mial .com.pl. Akurat byl to poczatek grudnia. Mysle, ze to byl blef, ale ze ja wszystko sprzedaje nawet za 1zl, jesli ktos potrafi umiejetnie sie targowac, totez domena poszla za polowe tego, co chcialem, a i to nie zalowalem.

Byly juz akcje na studenta, a teraz beda akcje "prezentowe"...

#dajprezent.pl

#podarujto.pl

Posted

Dwie kobiety obdarowałem żeńskimi imionami w domenie .pl. Nie rozumiały co to i jak to działa, ale były zachwycone. Niestety nie przedłużyły i domeny od razu zostały chapsnięte przez domainerów ;-P Mimo wszystko, taki prezent jeśli chodzi o kobietki zwraca się z nawiązką.

Posted (edited)

Kiedyś ktoś z forum przejął ode mnie domenę z żeńskim imieniem, którą romantycznie przyozdobił pięknym serduszkiem dla swej lubej ale niestety nie pamiętam jej bo troszkę żeńskich domen się u mnie swego czasu przewijało :D

Właśnie sobie przypomniałem, że jeszcze jej nie rozliczyliśmy :lol:

Miłym wspomnieniem jest też paczka z pysznościami nadesłana niespodziewanie z hurtowni, której zaproponowałem gratisowe przekazanie domeny, po tym gdy dostrzegłem, że wymyślona przeze mnie po długim 'myślungu' nazwa jest już przez kogoś wykorzystywana.

Czyżby darmowe przekazania domen najmilej utrwalały się w pamięci ? :)

Edited by Kangur
Posted

pare razy dalam domene na prezent (nazwisko lub zawod), reakcja nieraz jest taka: co to takiego i po co mi to... wiec teraz z tym juz ostroznie...

kilka osob namowilam na rejestracje wlasnego nazwiska w pl-ce - tez nie widzieli potrzeby mimo 2000+ osob o takim samym nazwisku w Polsce... niektorzy nie maja tego szczescia ze ich jest jeszcze wolne