Jump to content

Blokada strony ? za co ?

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello

Dostalem dzisiaj od NameDrive mail tej tresci

z przykrością informujemy że zostaliśmy zmuszeni do usunięcia poniższych domen z naszego systemu ponieważ ruch na domenach nie przekładał się na kliknięcia i nie był opłacalny dla naszych partnerów reklamowych.

Przepraszamy za niedogodności.

photolook.pl

Serdecznie pozdrawiamy

NameDrive Team

Faktycznie, spojrzałem na statystykę i od 8 listopada mam faktycznie 2322 views z całego świata. W sumie fajnie, ale nie chcę mieć zablokowanej tej strony . Mam na nowo parkować ? interweniować w ND ? zmienić parkingowego ? :lol:

W temacie jestem od miesiąca, więc może nie wszystko rozumiem. Pomożecie ?

Pozdrawiam

Mateo z Domeneo.

Edited by Mateo
Posted

Ale co w tym jest fajnego?

Jak nikt nie klika to po co coś takiego trzymać? Ja ostatnio zdjąłem domenę co miała w dwa tygodnie 8k views, ale nikt nie klikał.

Posted (edited)

Przeparkowałem Photolook.pl na Sedo ( choć w ogóle była zablokowana 2 dni ??? ) i teraz tez pokazuje 2400 uniques dziennie , hmm. Nie znam jeszcze tematu sprzedaży ruchu, muszę się w niego zagłębić. Pewnie chodzi o czasowe przekierowanie na czyjaś stronę. Dzięki za sugestię.

Mateo z Domeneo

Edited by Mateo
Posted

Sprzedaż ruchu to niekiedy jedyna możliwość zarobienia na takiej nieokrzesanej domenie, która przynosi wejścia a nie przynosi kliknięć. Jednak przy 2000 wejść dziennie spróbowałbym jeszcze zoptymalizować słowa kluczowe i wygląd witryny, może tutaj masz coś nie tak?

Swoją drogą, czy aż tak łatwo zablokować komuś domenę na parkingu, że wystarczy nabić mu sztucznych klików? Jeżeli tak, to nie jest dobrze...

• 4 weeks later...
Posted

Witam.

Mam problem z botami i chciałbym je zblokować, problem w tym, że wszystkie majš różny user-agent. Jest jednak pewna fraza, która się w nim zawiera i występuje we wszystkich useragentach tych botów. Można je jako zablokować własnie po tym kawałku tej frazy?

Posted
Witam.

Mam problem z botami i chciałbym je zblokować, problem w tym, że wszystkie majš różny user-agent. Jest jednak pewna fraza, która się w nim zawiera i występuje we wszystkich useragentach tych botów. Można je jako zablokować własnie po tym kawałku tej frazy?

Jasne, że można ale dlaczego pytasz w tym temacie?

Co do problemu zainteresuj się funkcją 'strpos' w php.