Jump to content

Jak wystawić aukcję na sedo.com

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

możecie mi powiedzieć jak wstawić domenę do licytacji na sedo ?

Sorry że pytam o tak banalne dla Was pytania ale nie chcę popełnić gafy i zapłacić za wystawienie 50$

Proszę o wyrozumiałość ;)

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Janek :P

Edited by jahptb
Posted

Najpierw musisz dostać ofertę na domenę.

1.Możesz ją zaakceptować - domena zostanie sprzedana za tą kwotę

2.Możesz wysłać kontrofertę

3.Możesz rozpocząć aukcję, od tej kwoty...

• 11 months later...
Posted
rozumiem ze 50 dolarów prowizji w przypadku wystawienia jej do licytacji? :wub:

Nie tylko. Domena musi być zaparkowana w SEDO oraz posiadać cenę kup teraz (fixed price) - czyli taką której nie można negocjować. Jeśli cena będzie do negocjacji i zaakceptujesz oferte klienta (bez aukcji), to również zapłacisz 50$. Nawet jeśli klient zaoferuje Ci cenę za którą wystawiłeś swoją domenę, to i tak SEDO skasuje od Ciebie te 50$ ponieważ nie była to "fixed price".

Ustawienie "fixed price" też nie jest takie proste - trzeba aktywować to pole gdzieś w konfiguracji kolumn, które mają być wyświetlane (a że się nie mieści, to trzeba wcześniej ukryć inną kolumnę, chociaż pół strony i tak jest wolne).

Posted
Nie tylko. Domena musi być zaparkowana w SEDO oraz posiadać cenę kup teraz (fixed price) - czyli taką której nie można negocjować. Jeśli cena będzie do negocjacji i zaakceptujesz oferte klienta (bez aukcji), to również zapłacisz 50$. Nawet jeśli klient zaoferuje Ci cenę za którą wystawiłeś swoją domenę, to i tak SEDO skasuje od Ciebie te 50$ ponieważ nie była to "fixed price".

Ustawienie "fixed price" też nie jest takie proste - trzeba aktywować to pole gdzieś w konfiguracji kolumn, które mają być wyświetlane (a że się nie mieści, to trzeba wcześniej ukryć inną kolumnę, chociaż pół strony i tak jest wolne).

Niewiem gdzie patrzysz ale price option jest na samym wierzchu.

Posted
Niewiem gdzie patrzysz ale price option jest na samym wierzchu.

Jeśli tak jest to albo musiałem kiedyś ukryć tą opcję i zupełnie o tym zapomniałem, albo w międzyczasie zmieniły się domyśle ustawiena w panelu.