Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Czy to, że kojarzy się ze skrótem New World Order "Nowy Porządek Świata" ma aż taki wpływ na jej cenę?- 100.000 zł

Jak jest taka realna cena tej domeny?

Biorąc pod uwagę ostatnią sprzedaż oni.pl ( nieco ponad 3.500zł) cena 100.000 zł wydaję się kiepskim żartem.

Jaka jest cena maksymalna dla pośrednika, a jak dla klienta końcowego ?

PS. Nie prowadzę agitacji na rzecz sprzedawcy w/w domeny. Ciekawi mnie jej wartość, czy faktycznie jest tyle warta?

Link do sprzedaży na Sedo domeny NWO.com http://www.sedo.com/auction/auction_histor...amp;language=us

Edited by polo333
Posted
to tylko zabieg marketingowy majacy na celu zwrocenie uwagi domeniarzy na domene....

Rozumiem. Czyli tak jak myślałem cena z kosmosu. Chciałem się upewnić.

Posted

Tyle oczywiście nie jest warta w żaden sposób, ale ostatecznie i tak decyduje i wycenia rynek. Może się znajdzie kupiec i za taką cenę... ale pewnie po drodze musiałaby być w Polsce nielicha inflacja. Chociaż rząd ostatnio Donalda Tuska nad tym ciężko pracuje.

Pozdrawiam!

Posted
Może się znajdzie kupiec i za taką cenę... ale pewnie po drodze musiałaby być w Polsce nielicha inflacja. Chociaż rząd ostatnio Donalda Tuska nad tym ciężko pracuje.

Pozdrawiam!

Masz rację. Po za tym cena oni.pl obniżyła chwilowo pułapy cenowo tych 3-literówek z górnej pułki.

Posted
Rozumiem. Czyli tak jak myślałem cena z kosmosu. Chciałem się upewnić.

Jeśli się znajdzie nabywca to czemu nie? Każdy może wystawić za tyle, ile oczekuje.

Posted (edited)
[...]Po za tym cena oni.pl obniżyła chwilowo pułapy cenowo tych 3-literówek z górnej pułki.

Uwielbiam takie wnioski. :blink:

Jakie domeny masz na myśli? Jakie inne przykładowe transakcje?

Edited by SELES
Posted
Uwielbiam takie wnioski. :blink:

Sprzedaż oni.pl za taką sumę było raczej wtopą i chyba wynikała z chwilowej desperacji sprzedającego - brak gotówki potrafi działać cuda. Ja bym za tyle jej nie puścił.

Pozdrawiam!

Posted
Czy to, że kojarzy się ze skrótem New World Order "Nowy Porządek Świata" ma aż taki wpływ na jej cenę?- 100.000 zł

Raczej mało prawdopodobna jest taka cena. Zapewne z upływem czasu sprzedającego przyciśnie potrzeba chwili i zejdzie z ceny a domena zostanie kupiona za kilka tysięcy, choć wolałbym osobiście żeby domena była kupiona choćby i za milion np. przez Klub Bilderberg który pociąga za sznurki prowadząc ludzi do "New World Order" :blink:

# NewWorldOrder*pl