Jump to content

Kilka pytań odnośnie Sedo

Recommended Posts

Posted

Witam,

1. Zarejestrowałem się na Sedo, dodałem kilka domen i przy jednej z nich jest znaczek "W" w granatowym kółeczku - co to jest i co to znaczy?

2. Dodatkowo po kliknięciu w ustawienia tej domeny jest tam pole tekstowe do uzupełnienia "Target group:" - co tu można podać?

3. Czy można wchodzić na własną domenę by sprawdzać jak wygląda zaparkowana strona? Oczywiście nie klikając w żadne linki. Chyba że jest na to jakiś inny sposób?

4. Można jakoś zmienić by po kliknięciu w informację odnośnie sprzedaży domeny przenosiło w inne miejsce niż to standardowe w Sedo? W ND da się tak zrobić.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,

Bartek

Posted (edited)
Witam,

1. Zarejestrowałem się na Sedo, dodałem kilka domen i przy jednej z nich jest znaczek "W" w granatowym kółeczku - co to jest i co to znaczy?

2. Dodatkowo po kliknięciu w ustawienia tej domeny jest tam pole tekstowe do uzupełnienia "Target group:" - co tu można podać?

3. Czy można wchodzić na własną domenę by sprawdzać jak wygląda zaparkowana strona? Oczywiście nie klikając w żadne linki. Chyba że jest na to jakiś inny sposób?

4. Można jakoś zmienić by po kliknięciu w informację odnośnie sprzedaży domeny przenosiło w inne miejsce niż to standardowe w Sedo? W ND da się tak zrobić.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,

Bartek

Ad. 1. Domena została prawdopodobnie dodana jako 'developed website'.

Ad 2. patrz ad 1. Czy ta domena sprzedawana jest razem z serwisem? Jeżeli nie to należy dodać ją jako samą nazwę.

Ad. 3. Można.

Ad. 4. Raczej nie, nie ma możliwości edycji tego linku.

Edited by .pl
Posted
Ad. 1. Domena została prawdopodobnie dodana jako 'developed website'.

Ad 2. patrz ad 1. Czy ta domena sprzedawana jest razem z serwisem? Jeżeli nie to należy dodać ją jako samą nazwę.

1. Co daje to developed website?

2. Czyli co mam tam wpisać i w jakim przypadku?

Posted
1. Co daje to developed website?

2. Czyli co mam tam wpisać i w jakim przypadku?

Nie w tym problem, co daje, tylko czy do Sedo dodaje się samą nazwę bez serwisu, czy też z działającym serwisem. Nie wiem, co się działo podczas dodawania tej nazwy, gdyż 'website' dodaje sie z uzyciem innej opcji. Najlepiej więc wymazać nazwę z listingu i dodac od nowa poprzez 'add domain'.

Posted

Jeszcze jedno pytanie, mam domenę która wcześniej też była zaparkowana w Sedo i jak ją dodaję, to trafia ona do konta poprzedniego właściciela, co zrobić by dodali ją do mnie?

Posted
Jeszcze jedno pytanie, mam domenę która wcześniej też była zaparkowana w Sedo i jak ją dodaję, to trafia ona do konta poprzedniego właściciela, co zrobić by dodali ją do mnie?

Jeżeli jest się właścicielem domeny, która wczesniej już przez kogoś była parkowana na Sedo, to albo, jezeli się ma z nim kontakt, należy poprosić, aby usunął ją ze swojego konta tamże, albo napisać do tamtejszej Pomocy, aby to uczyniła. Powinni zrobić weryfikację npods. whois lub przesłanego skanu panelu, gdzie widnieją dane właścicela domeny takie jak konta Sedo i przypisac domenę.