Jump to content

czym.pl, którędy.pl, dokąd.pl

Recommended Posts

Posted

Co myślicie o tych domenach?

czym.pl

którędy.pl (+nIDN)

skąd.pl (bez nIDN :) )

dokąd.pl (+nIDN)

tym.pl

tędy.pl (bez nIDN ;) )

stąd.pl (+nIDN)

tam.pl

Mają jakieś zastosowanie?

Posted (edited)

Mogą mieć zastosowanie.

Myślałem kiedyś o zastosowaniu dwóch, trzech domen do jednego celu/portalu, gdzie domeny wzajemnie mogłyby się uzupełniać.

Dla przykładu: dokad.pl i tam.pl

Na pierwszym wybór podróży, wycieczek, sposoby i środki lokomocji, rozkład jazdy + linki do drugiego serwisu gdzie znajdowałby się opis miejsc do których z domeny dokąd.pl wybieramy się tam.pl. Przy okazji oba serwisy działałyby niezależnie i nie traciłyby nic na swojej wartości.

Może trochę pokrętnie to wyjaśniłem ale pomysł wart uwagi - tak myślę. Chyba nikt tego chłytu jeszcze nie zastosował.

Oczywiście powyższe to tylko opis pary domen ale pozwalam na wykorzystanie mojego pomysłu w stosunku do innych adresów :)

Edited by maryuse
Posted
Mogą mieć zastosowanie.

Myślałem kiedyś o zastosowaniu dwóch, trzech domen do jednego celu/portalu, gdzie domeny wzajemnie mogłyby się uzupełniać.

Dla przykładu: dokad.pl i tam.pl

Na pierwszym wybór podróży, wycieczek, sposoby i środki lokomocji, rozkład jazdy + linki do drugiego serwisu gdzie znajdowałby się opis miejsc do których z domeny dokąd.pl wybieramy się tam.pl. Przy okazji serwis tam.pl działałby niezależnie i nie traciłby nic na swojej wartości - zawsze byłby opis pięknych miejsc.

Może trochę pokrętnie to wyjaśniłem ale pomysł wart uwagi - tak myślę. Chyba nikt tego chłytu jeszcze nie zastosował.

Oczywiście powyższe to tylko opis pary domen ale pozwalam na wykorzystanie mojego pomysłu w stosunku do innych adresów

Mam podobne przemyślenia.

czym.pl – wybór środka lokomocji

którędy.pl – wybór trasy

dokąd.pl – wybór celu podróży

:)

Posted
Mam podobne przemyślenia.

czym.pl – wybór środka lokomocji

którędy.pl – wybór trasy

dokąd.pl – wybór celu podróży

:)

którędy.pl (wraz z nIDN) zarejestrowałeś chyba po nie opłaceniu przeze mnie tych rezerwacji... Do dziś żałuję. ;)