Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , wczoraj zakupiłem w Aftermarket domenkę nyk.pl za 120 zł z przedłużeniem na następny rok 170 zł.

Teraz mam do Was pytanie.

Warto było wydać na to 170 zł?

Jak podoba Wam się domena?

Ile jest warta?

Czy domeny może domagać się NYK Logistics?

Pozdrawiam

Posted (edited)
Na Twoim miejscu złożył bym im propozycję przejęcie.

Czy możesz rozwinąć swoją światłą myśl?

@Yogi - ja bym wyłączył reklamy. Mi się pokazuje konkurencja.

Edited by umberto
Posted
Od razu pomyślałem o tej firmie :-)

Na Twoim miejscu złożył bym im propozycję przejęcie.

Trzeba napisać wniosek, że Yogi zakupił domnenę w celach odsprzedaży, dodać regułkę czym jest cybersquatting i przejęcie murowane :)

Yogi, gdybyś miał zamiar do nich pisać, to lepiej usuń nazwę domeny z tego wątku, aby Google go sobie nie podłączył ;)

Posted (edited)

Jeżeli obawiasz się arbitrażu - trzymaj

Skrót ten można rozwinąć na New York K

poza tym wiele przedsiębiorstw ma przedrostek NYK

Edited by mishel
Posted
Chyba tematy w tym dziale nie są indexowane przez google.

Domena ładnie brzmi.

Hm, w sumie ciekawe zagadnienie... Nawet jeżeli tak nie jest, to chyba powinno być. Czy któryś z adminów może wypowiedzieć się na ten temat? Czy działy Wycena oraz Sprzedane mają ustawione coś w stylu robots=nofollow?

Posted

Poza tym to , pełna nazwa tej firmy brzmi NYK LOGISTICS.

Nie wiem co o tym sądzić , nyk to może być nazwisko i także wiele innych rzeczy , więc wg. mnie ch*** mogą mi zrobić ;)

Pozdrawiam

Posted
Witam , wczoraj zakupiłem w Aftermarket domenkę nyk.pl za 120 zł z przedłużeniem na następny rok 170 zł.

....

Czy domeny może domagać się NYK Logistics?

Myślę, że nie - DPD (www.dpd.com.pl) raczej nie zrobił "skoku" na www.dpd.pl,

Posted (edited)

Średnia rynkowa wartość jako 3 literowa z niepożądanym znakiem to 100-200zł. Zakres ten jest najprawdopodobniejszy, przekroczenie w górę to już szaleństwo.

Wycenę podałem jako wartość rynkowa 3 literowej z "Y" nie wnikając co ona znaczy i do czego można ją wykorzystać

A więc muszę Cię pocieszyć (lub wręcz przeciwnie). Dałeś tyle ile jest warta ;)

Edited by enzo
Posted
Się uczepiliście... nie ma takiego czegoś jak niepożądane znaki smile.gif

Dla mnie są, znaki te powodują spadek wartości domeny dlatego jest podstawa sądzić iż jest to znak niepożądany.

Oczywiście jeśli patrzymy domenę jako 3 literową a nie skrót firmy itd.

Posted (edited)

Dzięki enzo.

Lecz moja opinia , może nie będzie taka 'obiektywna' , ponieważ jest to moja domena , ale...

Domena ma fragment pewnej firmy.

Poza tym dobrze się ją wymawia i jest , łatwa do zapamiętania .

Więc Twoja wycena jak dla mnie jest trochę mylna.

Zresztą przejrzyj niektóre domeny na aukcjach droppediaftermarket domeny trzyliterowe wychodzą grubo ponad 200 zł , nawet , gdy występują te Wasze "nieprawidłowe" znaki :ph34r:

Edited by yogi
Posted
Dzięki enzo.

Lecz moja opinia , może nie będzie taka 'obiektywna' , ponieważ jest to moja domena , ale...

Domena ma fragment pewnej firmy.

Poza tym dobrze się ją wymawia i jest , łatwa do zapamiętania .

Więc Twoja wycena jak dla mnie jest trochę mylna.

Zresztą przejrzyj niektóre domeny na aukcjach droppediaftermarket domeny trzyliterowe wychodzą grubo ponad 200 zł , nawet , gdy występują te Wasze "nieprawidłowe" znaki tongue.gif

Proszę o uważne czytanie tego co piszę, zanim się odniesiesz do moich treści.

Właśnie o tym napisałem. Wycenilłem Twoją domenę nie zważając na to co ona oznacza, kto może być odbiorcą i jaki jest skrót. Wyceniłem ją tak jak inne tego typu Xcv, Frv, pov itd. Wycena tyczy się Ciągu znaków, a nie przekazu tej domeny.

Tak więc jeszcze raz piszę że moja wycena dotyczy ciągu znaków domeny, zaś cena może różnić się jeśli oznacza ona coś dodatkowo lub istnieją frazy których jest skrótem.

Posted
Wycenilłem Twoją domenę nie zważając na to co ona oznacza, kto może być odbiorcą i jaki jest skrót.

Więc co to za wycena ?

Na wycenę domeny wpływają właśnie te czynniki, które z łaski swojej pominąłęś...

Tak jakbyś wyceniał domenę sport.pl / szliferki.pl / monitory.pl kierując się wyłącznie długością słowa oraz występowaniem "niepożądanych znaków"...

BZDURA !!

Posted
Więc co to za wycena ?

Na wycenę domeny wpływają właśnie te czynniki, które z łaski swojej pominąłęś...

Tak jakbyś wyceniał domenę sport.pl / szliferki.pl / monitory.pl kierując się wyłącznie długością słowa oraz występowaniem "niepożądanych znaków"...

BZDURA !!

Bzdurę to Ty teraz napisałeś. Nie możemy porównać domeny takiej jak sport.pl do ciągu liter NYK

Domena sport ma wartość słowną zaś NYK dodatkowo jest cenna dlatego iż jest 3 literowa.

Oceniłem domenę gdzie potencjalny klient byłby domainerem a nie klientem końcowym z firmy NYK.

Posted

Dla mnie ona ma wartość ze względu na dwie pierwsze literki czyli NY ( New York eh rozmarzyłem się...) Oczywiście warto ją mieć i to za taką cenę, także ze we względu na rosnąca popularność 3literówek. Cena dla EU może mile zaskoczyć, ale na teraz domena warta jest tyle ile zapłaciłeś.