Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak wygląda podział pieniędzy za domeny last minute ?

Bo z tego co wiem to domen kupiona na LM jest od razu zarejestrowana, wiec cała kasa ze sprzedaży nie idzie chyba do sprzedającego bo by wychodziło że dropped rejestruje za darmo. Czy to są jakieś prowizje procentowe czy np. cena - 10zł i od tego jakaś prowizja procentowa ?

I jak to jest z FM ? Cze domeny kupione na FM są już zarejestrowane czy kupujemy tylko zawieszoną rezerwacje która odwieszamy lub nie ? Ile z kwoty sprzedaży idzie do sprzedającego, a ile do dropped.

Wiem ze pewnie gdzies jest na ten temat informacja ale jakoś nie mogę znaleźć w dropped nic co dotyczy FM i LM poza samymi ofertami.

Posted

Domenę z aukcji LM po zakupie masz czas przedłużyć w ciagu 4 dni.

Prowizja dla sprzedającego jest taka sama jak na normalnych aukcjach.

Jeśli chodzi o domeny na aukcjach FM, są one zarejestrowane po zakończeniu i opłaceniu przez zwycięzcę aukcji, lub wystawiajacego jeśli na domenę nie było zainteresowania, a on sam zdecydował (np. na podstawie sporej ilości obserwujących osó;) się ją zarejestrować.

Nie wiem jak dokładnie wyglądają prowizje w aukcjach FM, ale gdzieś na forum chyba sam dropped.pl (o ile pamieć mnie nie myli) pisał, że jeśli przynajmniej jedna z 15 domen zostanie sprzedana za kwotę 20zł, to koszt wystawionych aukcji Ci się zwraca.

Posted

aha, czyli z 20 zł 7,80 idzie dla mnie, a 12,20 dla dropped. A jak jest w wypdku ceny np. 100zł ? Dropped bierze 12,20 czy więcej ?

Domenę z aukcji LM po zakupie masz czas przedłużyć w ciagu 4 dni.

Prowizja dla sprzedającego jest taka sama jak na normalnych aukcjach.

To z tego wynika, że lepiej próbować przechwytywać domeny za 30zł niż kupować za 10zł na LM i płacic dodatkowe 50 za przedłużenie.

Posted (edited)
aha, czyli z 20 zł 7,80 idzie dla mnie, a 12,20 dla dropped. A jak jest w wypdku ceny np. 100zł ? Dropped bierze 12,20 czy więcej ?

12,20 zl zawsze czyli na rejestrację, wszystko powyżej to do przodu.

To z tego wynika, że lepiej próbować przechwytywać domeny za 30zł niż kupować za 10zł na LM i płacic dodatkowe 50 za przedłużenie.

Zależy czy ktoś patrzy tylko na koszty czy na jakość domen. IMHO pewne osoby wystawiają na lm naprawdę dobre domeny od tych 10 zl, spokojnie warte przedlużenia.

Na temat first minute na razie się nie wypowiadam, do czasu zakończenia swoich aukcji.

Edited by thomaso